Την ανάγκη να ανταποκριθούν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στις αυξημένες ανάγκες των αναπήρων, υπογραμμίζει με σημερινή της ανακοίνωσή η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων “Μηδενική Ανοχή”.

“Οι απαραίτητοι καθημερινοί διακανονισμοί για τα ανάπηρα και εμποδιζόμενα άτομα στην περίοδο αυτή αποκτούν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας”, σημειώνει η πρωτοβουλία, τονίζοντας παράλληλα ότι η ομαλή διαβίωση μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν εναπόκειται μόνο στην ανάληψη των ευθυνών από το “ανύπαρκτο κράτος”. “Καλούμε την κοινωνία των ανθρώπων να σταθεί με αλληλεγγύη στις πολυκατοικίες, στις γειτονιές για όσα άτομα έχουν ανάγκες με ανέπαφη βοήθεια”, είναι το μήνυμα της Μηδενικής Ανοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ καλεί αλληλέγγυους/ες να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ανάπηρων και εμποδιζόμενων προσώπων που εξαιτίας της πανδημίας βρίσκονται στα σπίτια τους, αδυνατώντας να έχουν πρόσβαση σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

Οι απαραίτητοι καθημερινοί διακανονισμοί για τα ανάπηρα και εμποδιζόμενα άτομα στην περίοδο αυτή αποκτούν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

ΔΕΝ είναι η βλάβη η κύρια αιτία του κοινωνικού αποκλεισμού μας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η πολιτεία και η κοινωνία ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

Στην παρούσα συγκυρία δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια να αξιώσουμε ΜΟΝΟ τις ευθύνες του ανύπαρκτου κράτους πρόνοιας, διότι πολλά ανάπηρα άτομα αντιμετωπίζουν στερήσεις στο εδώ και το τώρα.

Καλούμε την κοινωνία των ανθρώπων να σταθεί με αλληλεγγύη στις πολυκατοικίες, στις γειτονιές για όσα άτομα έχουν ανάγκες με ανέπαφη βοήθεια.

Κανένας, καμία και κανένα δεν πρέπει να μείνει μόνος/η του.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οργανώνουμε τη δράση μας.

Θερμή παράκληση για κοινοποίηση του παρόντος.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια