Ένοχος για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε από το δικαστήριο της Μινεάπολη ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν που βιντεοσκοπήθηκε με το γόνατό του πάνω στο λαιμό του Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ  πυροδοτώντας παγκόσμιες διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού.

Ο Σόβιν καταδικάστηκε για όλες τις κατηγορίες – δολοφονία δεύτερου και τρίτου βαθμού καθώς και ανθρωποκτονία. Οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ σε οκτώ εβδομάδες θα ανακοινωθεί η ποινή του.

Την ίδια ώρα, το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το δικαστήριο υποδέχθηκε με χειροκροτήματα την καταδικαστική απόφαση,  φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη» και «Black lives matter».

«Η δικαιοσύνη ήρθε μετά από πολύ πόνο για την οικογένεια και την κοινότητα του George Floyd», η πρώτη δήλωση του νομικού εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας λευκός αστυνομικός κρίθηκε νομικά υπεύθυνος για το θάνατο ενός μαύρου συλληφθέντα στην ιστορία της Μινεσότα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Η Μινεσότα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε όλες τις ΗΠΑ, οι αστυνομικοί σπάνια καταδικάζονται ή κατηγορούνται για θανάτους συλληφθέντων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια