R U READY TO FACE YOUR DARKEST FEARS?

Αν ναι, η ευκαιρία σας είναι στο φετινό Halloween, 31 του μήνα. Το πρώτο Mini Festival of Horror and Grotesque ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη! Οι εφιάλτες σας – και μας – ζωντανεύουν, σε ένα φεστιβάλ τρόμου και αλλόκοτου.

Εννιά διηγήματα τρόμου, γραμμένα ειδικά για το φεστιβάλ, θα ακουστούν το βράδυ του Halloween, προσθέτοντας κάτι ακόμη στην πάντοτε «περίεργη» ατμόσφαιρα της βραδιάς. Ταινίες τρόμου μικρού μήκους και χορευτικά που θα συνδυάζουν την κίνηση και την απόγνωση, υπό τους ήχους extraordinary, όπως λένε οι διοργανωτές, μουσικής και κάτω από το βλέμμα ανάλογων, φυσικά, φωτογραφιών και πινάκων. Τα εννέα διηγήματα θα παρουσιαστούν από ηθοποιούς, οι οποίοι περισσότερο θα ερμηνεύσουν, παρά θα διαβάσουν, τις ιστορίες.

 

horror1

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με σκοπό να εξοικειωθεί, να κατανοήσει, ίσως και να αγαπήσει, το κοινό την τέχνη του τρόμου, είτε πρόκειται για ταινίες, είτε για βιβλία, είτε για οτιδήποτε. Λάτρεις του τρόμου ή μη, καλούνται να βάλουν τα καλά τους, ή καλύτερα, τα τρομακτικά τους, και να πάρουν μέρος σε αυτήν τη γιορτή. Περί γιορτής πρόκειται, τουλάχιστον για τους λάτρεις του είδους, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την τέχνη του τρόμου σε πολλές μορφές της, συνδυασμένες με τρόπο που σε μεταφέρει μέσα στην κάθε ιστορία, στο κάθε φιλμ, στο κάθε έργο ξεχωριστά.

Οι συγγραφείς των εννέα ιστοριών που θα ακουστούν είναι: ο Μάνος Ατζιάρας, η Ελευθερία Γκέσου, η Χαρά Κρέτα, ο Δημήτριος Denton, ο Νίκος Μούρας, οι Ελπίδα και Νατάσα Παυλίτσεβιτς, ο Δημήτρης Σαββαΐδης και η Ευλαμπία Τσιρέλη. Τα σκίτσα του βιβλίου είναι της Νατάσας Παυλίτσεβιτς. Η επιμέλεια της φωτογραφίας και του graphic designing είναι της Χαράς Κρέτα, ενώ η επιμέλεια των φιλμ μικρού μήκους είναι των Dimitris Vavatsis, AZA Cinema Club και TiSFF. Επιμελητές του βιβλίου και των βιντεοπροβολών είναι οι Νίκος Μούρας και Ευλαμπία Τσιρέλη, ενώ η επεξεργασία των βίντεο είναι των Art Fiction. Η χορευτική ομάδα της Αντωνίας Πιτουλίδου και των Manzins θα πραγματοποιήσει τα χορευτικά performances, υπό τις μουσικές επιλογές του Moody Alien, ο οποίος θα επιμεληθεί τη μουσική όλης της διοργάνωσης. Last but not least, η ζωγραφική θα είναι των Δημήτρη Σαββαΐδη και Νατάσας Παυλίσεβιτς. Η ιδέα του φεστιβάλ ανήκει στην Ευλαμπία Τσιρέλη, η οποία επιμελείται, συντονίζει και σκηνοθετεί την τρομακτική βραδιά.

 

horror2

Σημειώνοντας τους συντελεστές, διαπίστωσα πως πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων, η οποία δουλεύει μόνη της για να δείξει στον κόσμο την αξία της τέχνης της, χωρίς εξωτερική βοήθεια, χωρίς «μεγάλα ονόματα» και τυμπανοκρουσίες. Αυτό μάλλον αρκεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον, ακόμη και των… φοβητσιάρηδων.

 

horror3

Την στέγαση αυτού του, δύσκολου για το κοινό, φεστιβάλ, ανέλαβε ο πολυχώρος ΕΝΩ, που βρίσκεται στο κέντρο, Ερμού 11 με Ίωνος Δραγούμη γωνία. Ώρα έναρξης στις 19:00, με ελεύθερη είσοδο, ενώ το κοινό θα μπορεί προαιρετικά, προς στήριξη της διοργάνωσης και ως… ανατριχιαστική ανάμνηση, να προμηθευτεί το βιβλίο με τις εννέα ιστορίες που θα βρίσκεται στο χώρο. Μετά την κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Halloween Party στο μπαρ του ΕΝΩ, στον κάτω όροφο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook ή το Twitter καθώς και με e-mail στο hg.festival@yahoo.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια