Μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους της Ενωτικής Κίνησης Νοσοκομειακών Γιατρών για την Ανατροπή, για διερεύνηση τυχόν εγκληματικών ενεργειών και παραλείψεων στη δημόσια υγεία, προανήγγειλε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανικολάου επικαλούμενος τη διακομιδή από το νοσοκομείο του σε αυτό της Κορίνθου – δηλαδή εκτός νομού – τριών από τους τέσσερις ασθενείς που διασωληνώθηκαν το τελευταίο τετραήμερο, έθεσε δυο κρίσιμα ερωτήματα:

  • Είναι αναληθή τα στοιχεία για τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ τις Αττικής;
  • Ή υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες οι οποίες δεν διατίθενται στον λαουτζίκο αλλά «φυλάσσονται ως καβάτζες και ‘γω δεν ξέρω για ποιους…».

Σχετικά με τη δωρεά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για την ανάπτυξη 12 κλινών ΜΕΘ, ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι αυτές ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν διότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός των τριάντα έξι νοσηλευτών που απαιτεί η λειτουργία τους.

Αναφορικά με τα ερωτήματα για την μη αποτελεσματικότητα μέχρι τώρα των lockdown, παρέπεμψε στην νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που όπως είπε δεν περιορίζει καθόλου τη λειτουργία της πρωτογενούς και δευτερογενούς βαθμίδας της οικονομίας.

Αυτό εξηγεί, είπε ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, «γιατί οι δρόμοι είναι φίσκα πέντε με οκτώ, γιατί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ασφυκτικά γεμάτα εν μέσω μάλιστα εργοδοτικής ασυδοσίας, με εκατοντάδες εργαζομένους με συμπτώματα κορωνοϊού να συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να κάνουν τεστ, ή αν κάνουν ιδιωτικώς να απειλούνται με απόλυση εάν ανακοινώσουν το αποτέλεσμα».

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια