Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εσάς, όπως και εγώ, όταν ακούσατε για συνεργασία των δύο μεγάλων ονομάτων Pacino και Hopkins σε αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου ενθουσιαστήκατε! Είδατε και ατμόσφαιρα τύπου 80s/90s στο τρέιλερ και ξεγελαστήκατε εντελώς ε; Σας καταλαβαίνω απόλυτα.

Το Misconduct έχει όλη τη σωστή παρουσίαση που χρειάζεται μια τέτοιου είδους ταινία για να μας κινήσει την περιέργεια. Καλούς ηθοποιούς, υποτιθέμενο σασπένς, υποψία ανατροπών στην ιστορία, κλπ. αλλά με την ίδια περιέργεια μας αφήνει μέχρι το τέλος.

Μας αφηγείται την ιστορία του Ben (Josh Duhamel), ενός δικηγόρου που πασχίζει με ατιμίες να ανελιχθεί και τον οποίο μια μέρα πλησιάζει η πρώην του (Malin Akerman) με σκοπό να του δώσει απόρρητα έγγραφα που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει την υπόθεση εναντίον του αφεντικού της (Anthony Hopkins).

Μέχρι εδώ καλά. Παρακάτω μη ρωτήσετε τι συμβαίνει. Συμβαίνει μέτρια ηθοποιία, ανεξήγητα περίεργες γωνίες λήψης, αψυχολόγητες επιλογές κάδρου, καθόλου χημεία μεταξύ των χαρακτήρων, αφύσικοι διάλογοι, μη αληθοφανής καχυποψία μέσα σε ένα ερωτικό τρίγωνο (;) και συναισθηματική απάθεια τόσο από τους χαρακτήρες όσο και από το θεατή.

Αργό, επίπεδο και τελικά ανούσιο, το «Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες» έχει μακράν την πιο πρόχειρα γραμμένη σκηνή τέλους του είδους του, η οποία το ισοπεδώνει τελείως, δικαιολογώντας εκατό τοις εκατό τον αγγλικό του τίτλο ‘Misconduct’(«κακή διαχείριση»).

Μην αγχώνεστε αν νιώθετε ότι δεν τα πιάσατε όλα- δεν υπήρχε κάτι για να πιάσετε εξαρχής. Γυρίστε σπίτι και κάντε ότι ξεχάσατε ήδη αυτή την ταινία, ότι δε βγήκε ποτέ.

Σίγουρα το ίδιο θα κάνουν και οι δημιουργοί.

Αν δε σας άρεσε, δείτε καλύτερα: Fatal Attraction (Ολέθρια Σχέση)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια