Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσε το Star το οποίο έκανε ένα αχρειάστο ρεπορτάζ με προσωπικές στιγμές της δολοφονημένης φοιτήτριας και ενώ η υπόθεση έχει πια κλείσει και οι βιαστές έχουν τιμωρηθεί, «η άτυχη φοιτήτρια δεν προκαλούσε και ακόμα και στο ντύσιμό της ήταν αυστηρή. Αγαπούσε το ροζ και τα χρωματιστά ρούχα, ενώ σήμα κατατεθέν ήταν τα μαύρα γυαλιά και τα μακριά μαλλιά της» (!) . Τι μας λέει δηλαδή το Star; Ότι η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε άδικα γιατί ντυνόταν αυστηρά και δεν προκαλούσε… άρα, στην αντίθετη περίπτωση που φαινομενικά και σύμφωνα με τα κριτήρια του Star η φοιτήτρια ήταν πιο «χαλαρών ηθών» θα μπορούσε άραγε να δικαιολογηθεί ο βιασμός και η δολοφονίας της γιατί θα είχε προκαλέσει;

Το ρεπορτάζ αναμασά την πατριαρχική αντίληψη που ουσιαστικά στοίχισε την ζωή της Ελένης, ότι η εμφάνιση, το σώμα και οι τρόποι μιας γυναίκας μπορούν να προκαλέσουν και να αιτιολογήσουν έναν βιασμό ή μια δολοφονία. Οι αντιλήψεις αυτές είναι που αναπαράγουν την κουλτούρα του βιασμού και οδηγούν σε δεκάδες γυναικοκτονίες από άντρες κάθε χρόνο.

Οι βιαστές της Ελένης τιμωρήθηκαν…τα ΜΜΕ πότε;

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια