Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, το καταστροφικό για το περιβάλλον νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κωστή Χατζηδάκη περιέλαβε τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που προβλέπει την αύξηση των μισθών από 4.600 ευρώ τον μήνα, σε 8.314 ευρώ για τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Μάλιστα, το θέμα επιβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν δίστασε να υποστηρίξει πως οι μισθοί «δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί», καθώς «μετά τους φόρους φτάνουν τις 3.500 με 4.000 ευρώ το πολύ». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «πρέπει να είναι καλοί οι μισθοί όσων αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις».

 

«Την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης,κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις προτεραιότητες που βάζει εν μέσω πανδημίας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές τις προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα –ή μάλλον τίποτα- για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης.

*Από το thepressproject

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X