Συνηθίζουμε να αποκαλούμε δημιουργούς μόνο τους μουσικούς. Πρόκειται όμως για μέγα λάθος αν αναλογιστούμε και μόνο το παράδειγμα του Jeff Mills, υπογραμμίζει ο Mixmafia Dj λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα και τη βάλει σε ρυθμούς Swing!. “Ο J. Mills είναι ένα καθαρά Techno Dj που συνεργάστηκε με την Montpellier Philharmonic Orchestra και κατάφερε να «μιξάρει» εύστοχα την ηλεκτρονική με την κλασική μουσική, δημιουργώντας κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό», λέει.

Κάνοντας το δύσκολο να φαίνεται απλό, οι Djs είναι αυτοί που κινούν τα νήματα σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις μας. Μπορεί να μας ξεσηκώσουν, αλλά και καθηλώσουν με την ίδια ευκολία, αρκεί o Dj «να έχει αφιερώσει χρόνο και ποιότητα στην προετοιμασία αυτού που κάνει».

Με στόχο του να παρουσιάσει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα στις προγραμματισμένες του εμφανίσεις, ο Mixmafia Dj και κατά κόσμον Ηλίας Στεφανίδης, έχοντας ξεκινήσει την περιοδεία του από το Βελιγράδι και επισκεφθεί επίσης την Κοζάνη, πραγματοποιεί αφιέρωμα στη Swing σκηνή.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε «διασκευές από Glenn Miller, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Ray Charles, Andrew Sisters, Frank Sinatra και άλλα κομμάτια περασμένα σε Glitch,House και Τechnoswing φίλτρα».

Αύριο θα παίξει στο Aroukou Fun House στην Κατερίνη και την Τρίτη είναι η πρώτη από τις τρεις τους εμφανίσεις στην Αθήνα. Θα παίξει στο Casa Bostani (Λεωφ. Αλεξάνδρας 34), στο Fabrica de Vino στην Ομόνοια (Εμμ. Μπενάκη 3) και στο MoMix Bar στη Γλυφάδα (Λ. Ποσειδώνος 81 & Δούσμανη 3). Μετά την Αθήνα, ακολουθεί ξανά μια εμφάνιση στη Σερβία και στη συνέχεια περισσότερες ακόμα στο εξωτερικό.

mixmafia
Η αγάπη του Η. Στεφανίδη για τη μουσική γεννήθηκε στα 90’s. «Ξεκίνησα να αγοράζω τα πρώτα μου βινύλια και να γράφω τα πρώτα μου mixtapes», λέει. Του αρέσουν πολύ οι Fatboy Slim, Parov Stellar και ο «Αμερικανός Mixmaster Mike των Beastie Boys». Η μουσική αποτέλεσε τη διέξοδό του «από ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον» και αργότερα αυτή η διέξοδος εξελίχθηκε σε «ασφαλές καταφύγιο για την ψυχή μου και ένας τρόπος για να κερδίζω παράλληλα κάποια χρήματα».

Οι Έλληνες Djs δεν φημίζονται για τις αμύθητες περιουσίες τους. «Μπορείς να ζήσεις αφού πρώτα καταξιωθείς, σε αποδεχτεί και σε χειροκροτήσει το κοινό», υπογραμμίζει ο Η. Στεφανίδης, αναφέροντας όμως ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις «εγχώριων djs ή μουσικών παραγωγών που τα πάνε περίφημα σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Δικό του όνειρο είναι να συνεχίσει να δραπετεύει μέσα από τη μουσική, αλλά και μέσω της δουλειάς να μπορεί να ταξιδεύει «όσο πιο μακριά γίνεται…».

*Για live εμφανίσεις και άλλα νέα του MixMafia Dj ενημερώνεστε από εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X