Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και το λαϊκό αυτό απόφθεγμα, γεύονται αυτή τη στιγμή οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ίσως να πληρώνουν της συνέπειες μίας Θείας δίκης, που δεν επέτρεψε τη διαιώνιση του κακού, το οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής. Η ουσία είναι ότι οι Ρώσοι αντίκρισαν την άλλη όψη του νομίσματος και την ίδια ώρα ο Κώστας Παπανικολάου αρπάζει από το… σβέρκο τον Πρίντεζη, παίζουν φάπες με τον Μάντζαρη και πανηγυρίζουν με την υπόλοιπη ερυθρόλευκη παρέα υπό το βλέμμα του σοφού, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Του ανθρώπου, που συνδύασε το όνομα του με την τελευταία επί της ουσίας λαμπρή σελίδα του Ολυμπιακού.Τότε βέβαια, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Η παρέα του Ρίβερς είχε πάει στη Ρώμη όντας το απόλυτο φαβορί. Αυτή τη φορά όμως, ο Ολυμπιακός πήγε με την προοπτική να κερδίσει εμπειρίες, να φυτέψει σπόρους τίτλων για το μέλλον και να προετοιμάσει το έδαφος για την μελλοντική πιθανή κυριαρχία του. Αμ δε!

Η μοίρα, αν και εφόσον μπορεί να πιστέψει κάποιος σε αυτή, δρομολόγησε όπως ήθελε αυτή τα γεγονότα. Ο Παναθηναϊκός παρέδωσε για δεύτερη φορά τα σκήπτρα στον αιώνιο αντίπαλο του και το παραμύθι μοιάζει να επαναλαμβάνεται με ένα ελαφρώς πιο δραματικό τόνο. Διότι προ 15 χρόνων ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί αν χάνει από τον ΒΑΟ, να αμφισβητείται, αλλά αποτελούσε μία ισχυρή διόλου αμελητέα δύναμη, που κατέβηκε και επιτέλεσε το αυτονόητο καθήκον της.

Φέτος βρέθηκε να χάνει από τον… Σερμαντίνι, να βλέπει ακόμα και την μικρή του κυριαρχία στο Κύπελλο να καταρρέει. Και όμως. Ο Χάινς, ο Λο, ο Άντιτς, ο Κέσελ απέδειξαν ότι αν και δεν είναι σταρ, μπορούν να πλαισιώσουν έναν τέτοιο, όπως ο Βασίλης Σπανούλης και με τη δύναμη του συνόλου να κερδίσουν τα πάντα. Η ΤΣΣΚΑ γνώρισε μόλις την 3η ήττα της. Ο Ολυμπιακός είχε 8. Όπως ξέρει άριστα όμως και ο Ντούντα, έχοντας βρεθεί σε παρόμοια θέση με αυτή του Γιόνας Καζλάουσκας, το ζητούμε δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα.

Και τη στιγμή που ο άλλοτε ερυθρόλευκος Μίλος Τεόντοσιτς έτρεμε, ο Σλούκας δάγκωνε σίδερα. Ο Ολυμπιακός γαλουχείται πλέον στο DNA του νικητή και αν βασιστούμε στο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά επαναλαμβάνεται, τότε ίσως δούμε τα επόμενα χρόνια την αντίστοιχη κόκκινη επέλαση, μετά από αυτή που είδαμε να ξεκινά με αφετηρία το 1996 για τον Παναθηναϊκό του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια