Γράφει ο Χρήστος Καλλιμάνης

Κακά τα ψέμματα ο Morrissey έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να είναι δημιουργικός ως καλλιτέχνης, ενώ και η προκλητική του περσόνα μάλλον έχει κουράσει αρκετά θαυμαστές και μη. Προσωπικά η μετά Smiths εποχή του Morrissey με αφήνει παγερά αδιάφορο, αλλά οι απόψεις περί μουσικής είναι υποκειμενικές.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, όμως, έχει αποφασίσει να κάνει καριέρα περισσότερο μέσω των δηλώσεών του και της προκλητικής του συμπεριφοράς παρά μέσω της μουσικής του.

Δεν εξηγείται αλλιώς η νέα προκλητική συνέντευξη στην οποία προσπαθεί να δώσει συγχωροχάρτι… εξ αριστερών στον Χίτλερ, να υπερασπιστεί τη ρατσιστική ρητορική και να προσβάλει συνάμα πολιτικούς της χώρας του.

«Η σύγχρονη τρελή Αριστερά ξεχνάει ότι ο Χίτλερ ήταν Αριστερός» δήλωσε με το κλασσικό αλαζονικό του στιλ ο Morrissey για να προσθέσει «αλλά βέβαια τώρα όλοι αποκαλούμαστε ρατσιστές και ο κόσμος δεν έχει ουσιαστικά νόημα».

«Το να σε αποκαλεί κάποιος ρατσιστή είναι σα να προσπαθεί να αλλάξει θέμα. Σα να σου λέει “ναι όντως έχεις επιχειρήματα, αλλά δεν ξέρω πως να σου απαντήσω, οπότε εάν σε αποκαλέσω ρατσιστή θα ξεχάσουμε και οι δύο πόσο διαφωτιστικό ήταν το επιχείρημά του”» δήλωσε απροκάλυπτα ο Morrissey.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να ισχυριστεί ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δεν μιλάει καλά αγγλικά. «Το Λονδίνο είναι δεύτερο σε επιθέσεις με οξύ, μόνο το Μπαγκλαντές έχει περισσότερες επιθέσεις με οξύ. Όλες οι επιθέσεις έχουν γίνει από μη λευκούς και για τον λόγο αυτό η βρετανική κυβέρνηση ή η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εξαιτίας της πολιτικής ορθότητας» πρόσθεσε.

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε τον Morrissey ρατσιστή, προβοκάτορα έως και χιτλερικό.

Θα μπορούσαμε να τον εγκαλέσουμε πως απλώς υιοθετεί μία προκλητική εικόνα για να επωφεληθεί από την συντηρητική στροφή που υπάρχει στη Βρετανία, στην ΕΕ, αλλά και εκτός Ευρώπης. Αυτό όμως θα ήταν το δικό μας «συγχωροχάρτι» προς τον Morrissey.

Οπότε καλύτερα να σημειώσουμε ότι ο Βρετανός είναι απλά προκλητικά ξεπερασμένος.

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια