Από σήμερα, το 3pointmagazine.gr έχει τη χαρά να φιλοξενεί τις προτάσεις του Λευτέρη Τζώρτζη και του Movie Galaxy (Ιπποκράτους 91-93) για DVD.

Γιατί τα Παρασκευοσαββατόβραδα για κάποιους σημαίνουν καλή παρέα, καλή ταινία και πολύ ποπ κορν!

Οι πρώτες πέντε ταινίες είναι:

-Ο κύριος Όβε (2016), του Χάνες Χολμ.

Ο συνταξιούχος Όβε,  μισάνθρωπος και δύσθυμος, ζει απομονωμένος, μέχρι που αναπτύσσει μια αναπάντεχη φιλία με τους νέους του γείτονες.

-Ο Λαβύρινθος της σιωπής (2014), του Τζούλιο Ρικιαρέλι.

Η ταινία αναφέρεται στη συνειδητή και μεθοδευμένη προσπάθεια κάποιων γερμανικών θεσμών και κυβερνητικών υπηρεσιών να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των Ναζί, μετά το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

-Γράμμα από το παρελθόν (2015), του Ατόμ Εγκογιάν.

Ένας ηλικιωμένος άντρας, επιζώντας του Άουσβιτς, με τη βοήθεια ενός ακόμα επιζώντα κι ενός γράμματος αναζητά τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το θάνατο των δικών του.


Διαβάστε επίσης:


-Η Ελιά (2016), της Ιθίαρ Μπογιαΐν.

Η ταινία -σε σενάριο του μόνιμου συνεργάτη του Κεν Λόουτς και συζύγου της Ι. Μπογιαΐν, Πωλ Λάβερτυ-, αφηγείται το ταξίδι που ξεκινούν τρεις άνθρωποι, προκειμένου να ανακτήσουν ένα ελαιόδεντρο.

-Η αποικία (2015), του Φλόριαν Γκάλενμπέργκερ.

Ταινία εποχής, με την Έμα Γουάτσον και τον Ντάνιελ Μπριλ, που αναφέρεται στην δικτατορία Πινοσέτ στη Χιλή, και την προσπάθεια μιας νεαρής γυναίκας να εντοπίσει τον απαχθέντα από το καθεστώς σύντροφό της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γιώργος Δρόσος

Γεννήθηκε στο Χολαργό το 1980 και σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον Απρίλιο του 2013 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Ελληνική Ασφυξία» (Εκδόσεις των Συναδέλφων), υπό το ψευδώνυμο Ηλίας Νίσαρης. Κείμενά του, είτε με το πραγματικό του όνομα είτε με το ψευδώνυμο, έχουν δημοσιευτεί επίσης σε διάφορα περιοδικά του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου (3pointmagazine.gr, να ένα μήλο, Metropolis Free Press, Fractal Press, thecricket.gr, mixtape.gr, bibliotheque.gr, To Παράθυρο, Ποιητική, HUMBA! κ.ά.) Διατηρεί το blog www.eliasnisaris.blogspot.gr , ενώ κάθε Δευτέρα, από τις 12 έως τις δύο το μεσημέρι, παρουσιάζει την εκπομπή Wax Trash στον ιντερνετικό σταθμό www.indiegroundradio.com. Το βιβλίο του με τίτλο “Το Ορφανό Αριστούργημα”, υπό το πραγματικό του όνομα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος.

Related Posts

X