Ο άσος της Πόρτο από το Μάλι έγινε το πρόσωπο της αγωνιστικής στην Πορτογαλία και όλα τα γήπεδα της Ευρώπης, όταν αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, γιατί δεν ανεχόταν τις ρατσιστικές κραυγές της αντίπαλης κερκίδας, από οπαδούς της Γκιμαράες.

Όπως φαίνεται βέβαια, το επεισόδιο είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, με αποδοκιμασίες από την κερκίδα των γηπεδούχων και τον Μαρεγκά να απαντά με ένα γκολ και να πανηγυρίζει, δείχνοντας το χρώμα του δέρματός του. Στο βίντεο φαίνεται μάλιστα να εκτοξεύονται καρέκλες από κάποιους οπαδούς που τον είχαν βάλει στο στόχαστρο, με τον Μαρεγκά να παίρνει μία από αυτές που έπεσαν δίπλα του και να την φοράει στο κεφάλι σαν τρόπαιο. Δέκα λεπτά αργότερα όμως, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της δικής του ανοχής.

Ο ίδιος φρόντισε πάντως να δώσει συνέχεια στο προφίλ του στο Instagram και δε φαίνεται διατεθειμένος να δώσει τόπο στην οργή.

Εκτός από την εύγλωττη χειρονομία του προς τους ρατσιστές, δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει κατάλληλα και τους διαιτητές που δεν έκαναν το παραμικρό για να τον προστατέψουν, αλλά του έδειξαν κίτρινη κάρτα για την ανάρμοστη συμπεριφορά του…

«Θα ήθελα απλά να πω σε αυτούς τους ηλίθιους που ήρθαν στο στάδιο και έκαναν ρατσιστικές κραυγές, πηγαίνετε να γαμ@@@@@@. Επίσης, ευχαριστώ τους διαιτητές που δεν με υπερασπίστηκαν και που μου έδωσαν κίτρινη κάρτα επειδή υπερασπίστηκα το χρώμα του δέρματος μου. Ελπίζω να μην σας συναντήσω ξανά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ».

Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια