Έκκληση στους πιστούς να προσεύχονται σπίτια τους απευθύνουν οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας. Στο ενωτικό του μήνυμα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “είναι ώρα να δείξουμε όλοι μας – Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι – την πρέπουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.

Η ανακοίνωση

Αδέλφια μας,

Σαλάμ Αλαϊκομ.

Επειδή όλη η χώρα μας βρίσκεται σε επιφυλακή για τον κοροναϊό, επειδή πρέπει όλοι μας να πάρουμε τα μέτρα μας και επειδή προέχει η δημόσια υγεία και ασφάλεια:

Καλούμε τους Μουσουλμάνους της Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 13.03.2020 να προσευχηθούν στα σπίτια τους και να μην προσέλθουν στους χώρους λατρείας.

Είναι ώρα να δείξουμε όλοι μας – Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι – την πρέπουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Ειρήνη και υγεία στην χώρα μας και σε όλους τους πολίτες της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X