«Αν πάρουμε εντολή να διαλύσουμε οποιαδήποτε συγκέντρωση, να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε, είτε υπάρχει ο νόμος είτε όχι», υπογράμμισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το -χουντικής κοπής- νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το εν λόγω νομοσχέδιο, ο κ. Μπαλάσκας είπε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής»: «Αυτό το θέμα είναι πολιτικό και δεν έχει σχέση με την αστυνομία και τους αστυνομικούς. Όταν αποφασίσουν οι πολιτικοί να λύσουν αυτό το θέμα και γίνει νόμος και κληθούμε να τον εφαρμόσουμε, εμείς θα εφαρμόσουμε τον νόμο».

Ακόμη, είπε ότι «δεν μπορούν 15 άτομα να μπαίνουν εγκάρσια στη Σταδίου και να ταλαιπωρούν τον κόσμο».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις στελεχών του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και του Νίκου Σοφιανού νωρίτερα στην εκπομπή, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε: «Για το ΚΚΕ θα πω ότι έχει κάνει πορείες, όλες ήταν επιτυχημένες, με καταπληκτική περιφρούρηση, από σοβαρούς ανθρώπους που ξέρουν από πορείες».

«Αν πάρουμε εντολή να διαλύσουμε οποιαδήποτε συγκέντρωση, να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε, είτε υπάρχει ο νόμος είτε όχι», υπογράμμισε κλείνοντας ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται, ότι το επίμαχο νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα “ερμηνείας του νόμου”.

Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Και κάπως έτσι, έρχεται ξανά ο χωροφύλακας μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις.

*Από τη rosa.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια