Mερικές φορές είναι τα απλά πράγματα που κάνουν όλη τη διαφορά. Έτσι έγινε και με τη μουσική που έπαιξε το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από την Πνευμονολογική Κλινική του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη η μπάντα δρόμου «Ρόμβος». Με τα τραγούδια της έδωσε «ένεση ηθικού» τόσο στους ασθενείς όσο και στο προσωπικό, που δίνει βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Την μπάντα αποτελούν δύο γιατροί, τρεις φοιτητές ιατρικής, μία παιδαγωγός κι ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Ο ένας μάλιστα από τους γιατρούς, ο ειδικευόμενος πνευμονολόγος Μάξιμος Αγγελίδης μίλησε στον ΑΝΤ1, λίγο πριν αναλάβει και πάλι σήμερα καθήκοντα. «Ήταν συγκινητική η στιγμή που παίξαμε προχθές. Εγώ είχα εφημερία την προηγούμενη ημέρα και έβλεπα τους ασθενείς μου που ήταν καταρρακωμένοι. Ξαφνικά, πάμε να ξεκινήσουμε να παίξουμε και βγαίνουν στα παράθυρα όσοι μπορούσαν, είτε με οξυγόνο είτε χωρίς και φωνάζουν “ευχαριστώ”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο Μ. Αγγελίδης, μερικοί ασθενείς δεν καταλαβαίνουν πάντα ποιοι τους φροντίζουν, καθώς οι γιατροί φορούν προστατευτικές στολές. «Αλλά τα μάτια μιλούν πάντα» τόνισε. «Πιστεύω ότι αναπτερώθηκε το ηθικό όλων και των ασθενών και του προσωπικού γιατί είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Μ. Αγγελίδης είχε και μια αισιόδοξη είδηση να δώσει. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με συναδέλφους του, στην εφημερία του «Παπανικολάου» που ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωί, εμφανιζόταν μείωση των εισαγωγών ασθενών με Covid. Περίπου 50 άτομα εισήχθησαν, σημείωσε, ενώ στις προηγούμενες εφημερίες εισάγονταν 70-80.

Η σημασία της αυτοσχέδιας συναυλίας της μπάντας αποτυπώνεται στην ανάρτηση, που έκανε το νοσοκομείο στο facebook. «Μπορεί η ομίχλη να στεφάνωσε τον Χορτιάτη για λίγο αλλά το συγκρότημα Ρόμβος είναι κοντά μας σήμερα στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου με γλυκές μουσικές, δίπλα στο Πέτρινο Κτίριο, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται και περιμένουν υπομονετικά την μπόρα να περάσει».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια