«Πώς να απολύσετε έναν υπάλληλο με τακτ – 5 τρόποι να το κάνετε σωστά»: οι συμβουλές που δίνει μέσω της ιστοσελίδας της (https://resources.workable.com/stories-and-insights/how-to-fire-an-employee) η ελληνική startup εταιρεία Workable μέχρι τώρα απευθύνονταν σε άλλους εργοδότες.

Φαίνεται, όμως, ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσει και η ίδια τις «οδηγίες απόλυσης», αν και μέχρι σήμερα πλασαρόταν ως εταιρεία που λύνει τα χέρια των τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) άλλων εταιρειών.

«Μέσω της πλατφόρμας που έχει αναπτύξει  η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για τους πελάτες της», αναφέρει εγκωμιαστικό δημοσίευμα του insider.gr με τίτλο «Σε μαζικές απολύσεις προχωρά και η Workable» (5/5/20).

Πώς γίνεται ένα εγκωμιαστικό δημοσίευμα να κάνει γνωστές τις μαζικές απολύσεις, για την ακρίβεια 24 ανθρώπων, δηλαδή την εκδίωξη του 9% των εργαζόμενων της εταιρείας (13 απολύσεις στην Αθήνα, 9 στην Βοστώνη και 2 στο Λονδίνο);

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιώνοντας, τρόπον τινά τον ρόλο της ως «έξυπνου διαχειριστή του ανθρώπινου δυναμικού», η Workable, έχοντας συνομιλήσει με το τμήμα HR της BEAT, θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις από το να τρέχει, όπως έκανε η άλλη δημοφιλής start-up, πίσω από αρνητικά δημοσιεύματα και καταγγελίες.

Αποφάσισε δηλαδή να δημοσιοποιήσει αμέσως τις απολύσεις (οι εργαζόμενοι τις έμαθαν μέσω email στις 4/5/20) αλλά και τη «δραστική περικοπή των λειτουργικών της εξόδων». Δημοσιεύματα σε capital.gr, insider.gr και fortunegreece.com παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία αλλά και δηλώσεις του CEO, Νίκου Μωραϊτάκη σχετικά με τις απολύσεις, η πλειονότητα των οποίων «αφορούσε στο τμήμα πωλήσεων καθώς, όπως εκτιμά η διοίκηση της Workable, δύσκολα θα μπορούν να κλείσουν νέα συμβόλαια το επόμενο διάστημα».

Το εσωτερικό email που στάλθηκε στους εργαζόμενους μιλούσε για την προσπάθεια της διοίκησης να κοπούν τα «non-essential» κόστη της εταιρείας στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια του σχετικού meeting ο κ. Μωραϊτάκης χαρακτήρισε τις απολύσεις «/δυσάρεστες». Είπαμε, όλα γίνονται με «τακτ» στον κόσμο των start – up.

«Πέφτει ακόμα μία μάσκα»

«Έπεσαν οι μάσκες ακόμα μίας start – up που διαφημιζόταν ως πρότυπο εργοδότη («great place to work»), ενώ βρίσκεται και  στον ίδιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την προώθηση της επιχειρηματικότητας με άλλες εταιρείες (Endeavor Greece) στον οποίο επίσης όλως “τυχαίως” είναι ιδρύτρια η Μαρέβα – Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη», σχολιάζει στο Left.gr ο Πάρις Λαυτσής, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ και της αγωνιστικής πρωτοβουλίας στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική «Radical It», η οποία πραγματοποίησε την Πρωτομαγιά παρέμβαση στη BEAT για το ζήτημα των απολύσεων στην εν λόγω εταιρεία.