Με ανάρτησή του, σήμερα, ο Δημήτρης Τσίρκας έκανε γνωστό πως το Facebook μπλόκαρε το λογαριασμό του για 24 ώρες εξαιτίας μιας σατιρικής ανάρτησης για τον θάνατο μελών βασιλικής οικογένειας, η οποία φαίνεται πως συγκέντρωσε πολλές αναφορές χρηστών επειδή θεωρήθηκε ότι προάγει βία.

“Πόσο πουρέ τους έχει κάνει το μυαλό η κυρίαρχη ιδεολογία ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι βία δεν είναι η σάτιρα των βασιλικών οικογενειών αλλά η ύπαρξή τους”, σημειώνει ο Δ. Τσίρκας στην ανάρτησή του και συμπληρώνει πως η παρουσία “ευγενών” είναι “ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της δημοκρατίας, η οποία θεμελιώθηκε πάνω στα κουφάρια των βασιλέων”.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Χθες το Facebook με μπλόκαρε 24 ώρες εξαιτίας μιας σατιρικής ανάρτησης για τον θάνατο μελών βασιλικής οικογένειας από φυσικά αίτια και την γκιλοτίνα. Από ό,τι φαίνεται, αρκετοί έκαναν αναφορές ότι προάγει τη…βία.

Σιγά το πράγμα θα πει κανείς και θα ‘χει δίκιο. Σε κάνει όμως να αναρωτιέσαι. Πόσο δουλοπρεπείς είναι όσοι προσβάλλονται από ένα τέτοιο σχόλιο και ζητούν τη λογοκρισία του;

Πόσο πουρέ τους έχει κάνει το μυαλό η κυρίαρχη ιδεολογία ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι βία δεν είναι η σάτιρα των βασιλικών οικογενειών αλλά η ύπαρξή τους. Ότι η παρουσία τους είναι ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της δημοκρατίας, η οποία θεμελιώθηκε πάνω στα κουφάρια των βασιλέων.

Η εθελοδουλεία, η πρόθυμη υποταγή των ανθρώπων σε εξουσίες που τους εκμεταλλεύονται και τους ταπεινώνουν, υπήρξε ανέκαθεν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την κοινωνική χειραφέτηση.

Η ελευθερία άλλωστε έχει μεγάλο κόστος και πολλοί δεν θέλουν να το αναλάβουν. Προτιμούν την «ασφάλεια» που τους προσφέρει ένας Αφέντης. Ακόμα και όταν αυτός είναι ένα διακοσμητικό σνομπ παράσιτο, όπως ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ταυτίζονται με την ιδέα της υποταγής και η έλλειψή της τους προκαλεί τρόμο. Τι θ’ απογίνουν χωρίς σελέμπριτι πρίγκιπες και πριγκίπισσες για να προβάλλουν πάνω τους τις φαντασιώσεις μεγαλείου που διασκεδάζουν τη μίζερη ζωή τους; Υποτελείς γεννήθηκαν, υποτελείς και θα πεθάνουν.

Η ειρωνεία είναι ότι είχε και ο αγαπημένος τους Φίλιππος μια φαντασίωση για αυτούς. Να μετενσαρκωθεί σε θανατηφόρο ιό για να λύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Όταν συμπεριφέρεσαι σαν κοπάδι, ως κοπάδι θα σε αντιμετωπίζουν.

Χθες το Facebook με μπλόκαρε 24 ώρες εξαιτίας μιας σατιρικής ανάρτησης για τον θάνατο μελών βασιλικής οικογένειας από…

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Tsirkas στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια