Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτονται οι πτήσεις ιδιωτικών ναυλωμένων αεροσκαφών προς την Κούβα προκειμένου «να κοπούν οι οικονομικοί πόροι» της Αβάνας.

«Σήμερα ζήτησα από το υπουργείο Μεταφορών να αναστείλει τις ιδιωτικές ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ) μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας», τόνισε ο Μάικ Πομπέο.

Οι δημόσιες πτήσεις τσάρτερ προς την Αβάνα και οι ιδιωτικές πτήσεις που μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό ή εκτελούν ανθρωπιστικές αποστολές δεν επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πομπέο κάλεσε τις χώρες μέλη του ΟΗΕ να μην στηρίξουν την υποψηφιότητα της Κούβας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Αβάνα έχουν ψυχρανθεί και πάλι, αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την προσέγγιση που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του στον Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα.

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια