Κάτοικοι «μπλοκάρουν» αυτή τη στιγμή (1.20 μμ) στην Προκυμαία Μυτιλήνης το πλοίο Mare Liberum να ελλιμενιστεί για τροφοδοσία. Ήδη έχει προσεγγίσει δύο φορές και το έχουν αποτρέψει – θεωρώντας ότι δρα «υπέρ των ΜΚΟ», οι οποίες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αυτή την περίοδο έχουν στοχοποιηθεί συλλήβδην.

Ας σημειωθεί ότι ομώνυμη οργάνωση ιδρύθηκε το 2018 με έδρα το Βερολίνο από πολυεθνική συλλογικότητα ακτιβιστών με εμπειρία στις θαλάσσιες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δικηγόρους και δημοσιογράφους.

Το πλήρωμα υποστηρίζεται από ομάδα στη στεριά που έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση του πρότζεκτ και την περαιτέρω έρευνα και επεξεργασία των ευρημάτων. Το σκάφος, ηλικίας 101 ετών, κατασκευάστηκε στην Ολλανδία το 1917 και επισκευάστηκε το 2016-2017.

*Από το stonisi.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια