Δεν έχασε την ευκαιρία να παρέμβει στο θέμα των τελευταίων δύο ημερών ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά ως ανάχωμα του κόμματός του ώστε να συγκρατήσει «εντός των τειχών» το ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ που απογοητεύτηκε από την εντολή απόσυρσης της αντιδραστικής διαφήμισης που έδωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο κ. Μπογδάνος επιχείρησε με έντεχνο τρόπο να μεταθέσει το κέντρο βάρους της συζήτησης, τονίζοντας ότι «έγινε εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας» καθώς «κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι αφίσες θα έπρεπε να αποσυρθούν μόνο εάν «διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνοντα αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

Οι επικρίσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου εναντίον του υπ. Μεταφορών λαμβάνουν χώρα μία ημέρα μετά το περιστατικό της ανάρτησης των αντιδραστικών διαφημίσεων ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και την απόσυρσή τους εντός λίγων ωρών.

Προφανώς η διαπίστωση ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ που δεν ήταν αντίθετοι στο μήνυμα της διαφήμισης ήταν αρκετοί, οδήγησαν και τον κ. Μπογδάνο στην προσπάθεια να τους «συγκρατήσει» υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι όλη η ΝΔ… «φιλελεύθερη».

*Αλιευμένο από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια