Το άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον στο Μπρίστολ αντικαταστάθηκε το πρωί της Τετάρτης από ένα άγαλμα διαδηλώτριας που στις διαμαρτυρίες με κεντρικό σύνθημα Black Lives Matter τον περασμένο μήνα.

Το νέο άγαλμα που τοποθετήθηκε στη θέση του Έντουαρντ Κόλστον αναπαριστά την διαδηλώτρια Τζεν Ρέιντ η οποία φωτογραφήθηκε με σηκωμένη τη γροθιά της αφότου διαδηλωτές και διαδηλώτριες αποκαθήλωσαν το άγαλμα του εμπόρου σκλάβων του 17ου αιώνα και το πέταξαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Guardian,  το άγαλμα τοποθετήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από μια ομάδα 10 ατόμων που διευθύνει ο καλλιτεχνής Μαρκ Κουίν. Κάτω από το άγαλμα τοποθετήθηκε μια επιγραφή με τη φράση “Black lives still matter”, που σημαίνει «οι μαύρες ζωές ακόμη έχουν σημασία».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X