Μήνυμα προς το υπουργείο εργασίας για την απουσία μέτρων σε σχέση με τους επιθεωρητές εργασίας, στέλνει ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος. Όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του, το υπουργείο εργασίας δεν έχει εφοδιάσει ακόμη τους επιθεωρητές και τις επιθεωρήτριες με τα απαραίτητα μέσα προστασίας, δηλαδή μάσκες, γάντια και αντισηπτικά. Ο νυν επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, διερωτάται συνεπώς, αν αυτό συνδέεται με απόφαση του υπουργείου να μη γίνονται πια έλεγχοι στους χώρους εργασίας ή συνιστά αποτέλεσμα της επιδεικτικής του αδιαφορίας για τους εργαζόμενους…

Η ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου

Πότε ακριβώς σκοπεύει το Υπουργείο Εργασίας να εφοδιάσει τους επιθεωρητές και τις επιθεωρήτριες εργασίας με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας; Η επιθεώρηση εργασιακών σχέσεων και η επιθεώρηση υγείας και ασφάλειας καλούνται να εργαστούν κανένα χωρίς μέσο προστασίας (μάσκες-γάντια-αντισηπτικά).

Μήπως το υπουργείο έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι και άρα δεν χρειάζονται μέσα προστασίας για τους επιθεωρητές και τις επιθεωρήτριες ή αδιαφορεί επιδεκτικά για την υγεία τους;

Πως μπορεί η επιθεώρηση υγείας και ασφάλειας να επιβάλει την χρήση των μέσων προστασίας όταν οι ίδιοι επιθεωρητές δεν τα έχουν;

Στηρίζουμε τους επιθεωρητές και τις επιθεωρήτριες στο δύσκολο έργο τους και ζητάμε την άμεση προστασία τους. Μόνο έτσι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί στην προστασία και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια