Την Τρίτη (21/7) το απόγευμα έγινε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η πρώτη πτήση με «αναγκαστικές επιστροφές παράνομων μεταναστών Πακιστανικής υπηκοότητας στην χώρα καταγωγής τους», όπως περιγράφει το δελτίο Τύπου του υπουργείου, που βεβαίως μας ενημερώνει ότι στο αεροδρόμιο βρέθηκε και ο υπουργός Νότης Μηταράκης, «για να παρακολουθήσει την ενεργοποίηση των διαδικασιών επιστροφών».

Ο υπουργός δεν παρέλειψε, φυσικά, να φωτογραφηθεί όλο καμάρι με δυο ταξίαρχους, τον αστυνομικό διευθυντή, τον γ.γ.  του υπουργείου Μετανάστευσης και τον υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου:

Ο Νότης Μηταράκης – των υπερφορτωμένων προσφυγικών καμπ, των καταγγελιών για pushback στο Αιγαίο, της χειροτέρευσης των μεταναστευτικών νόμων, της αστυνομικής εισβολής στα νησιά για να επιβάλλει τις «υπερ-δομές» κολαστήρια – θέλει φυσικά με τέτοιες φωτογραφίες να χαϊδέψει το ακροδεξιό του ακροατήριο, που διψά για «επιστροφές των παράνομων».

Ο υπουργός δεν παραλείπει να δώσει με δήλωσή του και τον τόνο ότι έρχονται «χιλιάδες» ακόμη απελάσεις: «Με αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία  και με την Πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, ξεκίνησε χθες η πρώτη πτήση προς το Πακιστάν. Στόχος μας είναι φέτος να έχουμε 10.000 επιστροφές από την χώρα μας  προς τις χώρες προέλευσης».

Και βεβαίως το υπουργείο, με τον ίδιο στόχο, στέλνει στα ΜΜΕ και φωτογραφίες των προς απέλαση ανθρώπων (χωρίς έστω, λίγο «θόλωμα» στα πρόσωπα – το κάνουμε εκ των υστέρων) που το όνειρό τους τερματίζεται στις καρέκλες του Ελ.Βενιζέλος, με αστυνομικούς γύρω γύρω:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια