Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο αναιρεί περιπτώσεις ασθενειών αλλά καλεί και ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας να «προσέχουν» μπαίνοντας σε τάξεις έως και 27 μαθητών/τριών!
Για απίστευτη κοροϊδία του υπουργείου Παιδείας για τις άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αφού έχει ήδη δημοσιευθεί η εγκύκλιος της 8/9 (ΑΔΑ:6ΥΗΚ46ΜΤΛΗ-Π64) που ορίζει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων εκπαιδευτικών που δικαιούνται ειδική άδεια, με νέα εγκύκλιο του ΥΠΕΣ στις 20/9 (ΑΔΑ:ΩΩΔΩ46ΜΤΛ6-2ΞΧ) αλλάζουν τα δεδομένα, και για τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσημα ενημερώθηκε η ΟΛΜΕ, καθώς θα εκδοθεί ανάλογη εγκύκλιος και από το ΥΠΑΙΘ.

Τι ορίζει η νέα εγκύκλιος

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο αναιρεί περιπτώσεις ασθενειών και εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς που μέχρι σήμερα υπάγονταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και δικαιούνταν ειδική άδεια απουσίας, αλλά καλεί και ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας να «προσέχουν» μπαίνοντας σε τάξεις έως και 27 μαθητών/τριών! Καθιστά επίσης πολύ πιο δύσκολη την ένταξη εκπαιδευτικών σε ομάδες αυξημένου κινδύνου καθώς απαιτείται να συνυπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις δύο κατηγορίες ασθενειών!

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική καταγγελία που έφτασε στο alfavita.gr, ο περιφερειακός διευθυντής Π.Δ.Ε.Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά παράβαση της οριζόμενης σε αυτήν μεταβατικής περιόδου, απαίτησε σήμερα τη διακοπή όλων των αδειών που είχαν δοθεί σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και την παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ Φ.69/126/16316/20-9-20 με τίτλο «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» ορίζει μεταβατική περίοδο μέχρι την προσκόμιση νέων γνωματεύσεων.

Ειδικότερα, η νέα αυτή εγκύκλιος έχει ως αποτέλεσμα:

  • να αναιρεί περιπτώσεις ασθενειών: Ουσιαστικά εκπαιδευτικοί που μέχρι σήμερα υπάγονταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και δικαιούνταν ειδική άδεια απουσίας, θα πρέπει πλέον –με τα νέα δεδομένα- να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες! Παράλληλα ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν υπάγεται στο καθεστώς της ειδικής άδειας και καλούνται να «προσέχουν» μπαίνοντας σε τάξεις έως και 27 μαθητών/τριών!
  • να καθιστά πολύ πιο δύσκολη τη ένταξη εκπαιδευτικών σε ομάδες αυξημένου κινδύνου: απαιτείται να συνυπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις δύο κατηγορίες ασθενειών! Για παράδειγμα δεν αρκεί να είναι ένας εκπαιδευτικός άνω των 65 ετών! Θα πρέπει να έχει π.χ. και χρόνια πνευμονοπάθεια! Τόσο απλά…
  • να καθιστά πλέον πιο γραφειοκρατική και δυσλειτουργική τη χορήγηση των αδειών αυτών: απαιτείται αιτιολογημένη γνωμάτευση από τον θεράποντα Ιατρό σχετικής ειδικότητας ή από Ιατρό σχετικής ειδικότητας Υγειονομικής Δομής (δημόσιας ή ιδιωτικής), η οποία εκδίδεται κατόπιν σχετικού παραπεμπτηρίου εγγράφου της οικείας Διεύθυνσης Διοικητικού/ Προσωπικού.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και ότι το ΥΠΑΙΘ θεωρεί εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες αναλώσιμους/ες» αναφέρουν οι ΣΥΝΕΚ και προσθέτουν:

Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται την τελευταία στιγμή και με παροιμιώδη προχειρότητα, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που έχουν στη λειτουργία του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την υγεία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Oι αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι, οι εγκύκλιοι που παραβιάζουν τους υφιστάμενους νόμους, οι ασαφείς και αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες αποτελούν τη μόνη συνέπεια και σταθερά του «επιτελικού» κράτους αυτής της κυβέρνησης. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι πολιτική επιλογή και επιχειρείται σε όλα τα επίπεδα.

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια