Ήπιαμε τις μπύρες μας και συζητήσαμε για τη μουσική, το θέατρο, τις αρεσκείες μας, αλλά και για έννοιες ευρύτερες όπως η αγάπη. Μια κουβέντα οικεία, μία καλλιτέχνης ξεχωριστή…

Πώς προέκυψε το Nalyssa Green;
Στα 18 μου έπαιζα στο internet το lineage και ο χαρακτήρας μου ήταν ένα avatar και το όνομά της ήταν Nalyssa, και το κράτησα όπου είχα avatar. Όταν άρχισα να προβάλλομαι μέσα από τη μουσική μου και ήθελα οπωσδήποτε ψευδώνυμο για κάποιο λόγο κράτησα το Nalyssa. Tο green είναι το αγαπημένο μου χρώμα και το έβαλα ως επώνυμο.

Θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για τη συνεργασία σου με το Μανώλη Φάμελλο. Τι αποκόμισες;
Είναι λίγο κλισέ, αλλά είναι μεγάλο σχολείο η συνεργασία μου με το Μανώλη. Είναι τρομερός μουσικός και όταν μπήκα στη διαδικασία να μάθω τα τραγούδια του μου έδωσε μια άλλη οπτική και το πιο βασικό είναι ότι με έφερε σε επαφή με τον ελληνικό στίχο, αφού στις πρώτες πρόβες είχα δυσκολία στην άρθρωση. Οπότε είναι πολύ σημαντικό που το έμαθα αυτό δίπλα σε έναν πολύ καλό μουσικό. Επίσης ο τρόπος που παίζουμε live είναι διαφορετικός απ’ ό, τι έχω κάνει μέχρι στιγμής. Παίζουμε μόνο με έγχορδα, είναι όλα πιο ανήσυχα και πιο λυρικά, οπότε είδα και τα δικά μου τραγούδια σε μια άλλη κατάσταση και μπήκα και στη λογική του Μανώλη.

Πώς γνωριστήκατε με τον Κωστή Μαραβέγια και πώς προέκυψε η συνεργασία μεταξύ σας (γιατί υπάρχει δήλωσή του ότι γνωριστήκατε σε τρένο);

Ο Κωστής γράφει διάφορες ιστορίες. Δε γνωριστήκαμε σε τρένο. Έχουμε κάνει ένα ντουέτο μαζί και την ιστορία την έχει κάνει γι’ αυτό. Γνωριστήκαμε μέσα από κοινές παρέες και σε studio που συχνάζαμε όλοι. Δε θυμάμαι ποια ήταν η πρώτη φορά που γνώρισα τον Κωστή. Είναι ακριβώς αυτό που είναι στη σκηνή. Και ήταν πολύ εύκολο το ότι ήρθαμε κοντά, κάναμε παρέα και συνεργαστήκαμε.

Στο live που σε είχα δει στη Booze, είχες ιδιαίτερη επαφή με το κοινό. Τι σχέση θα ήθελες να οικοδομήσεις μαζί του;
Γενικά όταν παίζω live είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Μάλλον γι’ αυτό κάνω μουσική, επειδή η live διαδικασία είναι η πιο αγαπημένη μου σε όλο αυτό. Είναι κάτι φοβερά εκφραστικό, το ότι μπορώ να βγάλω από μέσα μου όλα αυτά που θέλω να βγάλω, αλλά έχεις και την επικοινωνία, το ότι δίνω κάτι σε κάποιον και αυτός μου δίνει και μένα κάτι πίσω. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο για τη σχέση που θέλω να οικοδομήσω. Πάντα λέω ότι είμαστε όλοι μαζί κάπου, μοιραζόμαστε πράγματα και περνάμε όμορφα, ακόμα κι αν τα τραγούδια δεν είναι ευχάριστα, μοιραζόμαστε ένα κοινό συναίσθημα.

Ποιά είναι η ωραιότερη εκδήλωση αγάπης που έχεις δεχθεί;
Είναι πολύ σημαντικό το ότι με έχουν βάλει στο μουσικό τους κόσμο άλλοι, όπως ο Μανώλης, ο Κωστής, ο φίλος μου ο Σπύρος Παρασκευάς και γενικά οι περισσότεροι με τους οποίους έχω δουλέψει μαζί. Το γεγονός ότι μοιραζόμαστε κάτι προσωπικό και το κάνουμε συλλογικό, αυτό νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη αγάπη. Τώρα ως αναφορά την εκδήλωση αγάπης, τελευταία, ένας αγαπημένος μου fan στο live για την αγάπη μου έφερε δώρο ένα κουτάκι σε σχήμα καρδιάς με χειροποίητα σοκολατάκια.

nalyssa(1)

What is love, εν τέλει;
Ίσως αυτή την ερώτηση δε θα σταματήσουμε ποτέ να τη ρωτάμε. Έχουν δοθεί διάφορες απαντήσεις και είναι όλες δόκιμες ή και καμία. Όπως λέει και ένα αγαπημένο μου τραγούδι από τα Διάφανα Κρίνα, «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση», αλλά αυτό είναι το ωραίο, ότι το ψάχνουμε.

Η Nalyssa Green ολοκλήρωσε πρόσφατα τις εμφανίσεις της, παίζοντας μουσική στην παράσταση «Ψύχωση» της Sarah Kane στο Bios. Μας είπε πόσο ιδιαίτερη εμπειρία ήταν αυτή, εφόσον κατάφερε να δεθεί με την αρκετά ποιητική χροιά της συγκεκριμένης σκηνοθεσίας και να την αποδώσει όσο πιο πιστά μπορούσε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Μάιρα Ζαρέντη

Τέκνο της Αθήνας και του αστικού τοπίου. Σπουδάζει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αγαπάει το κόκκινο. Δεν ξέρει αν θέλει να γίνει δημοσιογράφος ή χορεύτρια. Το μόνο που ξέρει στα σίγουρα είναι πως θέλει να γράφει για όλα αυτά που βλέπουμε ή θέλουμε να δούμε.

Σχετικά Άρθρα

X