Την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα (31/01, στο Music Hall Athens στο Γκαζι) θα πραγματοποιήσει ο Skrillex, o DJ που “μεταμόρφωσε” την dubstep σε παγκόσμιο φαινόμενο και σε λιγότερο από εφτά χρόνια κατάφερε να γεμίζει ολόκληρα στάδια με την μουσική του.

Ti9xI_1312926613

Το 3pointmagazine.gr θυμάται πέντε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, 21 μέρες πριν από την μεγάλη του συναυλία στην Αθήνα.

Μy name is Skrillex

Το “My name is Skrillex” αποτελεί το πρώτο δίσκο (ep) αλλά και την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Sonny John Moore, όταν αυτός αποφάσισε να αφήσει πίσω το κανονικό του όνομα μαζί με την προηγούμενη καλλιτεχνική του πορεία και να χρησιμοποιήσει αυτό του «Skrillex». O δίσκος κυκλοφόρησε το 2010 και το ομώνυμο single αποτέλεσε την αφετηρία για το dubstep φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Skrillex».

To “Μy name is Skrillex” φαίνεται να αποτελεί μία από τις αγαπημένες επιλογές του DJ για τα live set του.

Cinema- Skrillex (Benny Benassi remix)
To 2011 o Skrillex διασκευάζει το ήδη πασίγνωστο Cinema των Benny Benassi και Gary Go και καταφέρνει να το ξανα-κάνει επιτυχία, να κερδίσει βραβείο Grammy «καλύτερης ηχογραφημένης διασκευής, αλλά και να παραμείνει με αυτό σχεδόν για 6 μήνες στην κορυφή των αμερικάνικων charts.

Το κομμάτι πρωτο-ακούγεται στον αέρα του WWE Raw, ενός τηλεοπτικούς προγράμματος επαγγελματικής πάλης και καταφέρνει να πείσει κοινό και κριτικούς που ήταν ακόμη δύσπιστοι με την μουσική του Skrillex.

First of the Year(Equinox)-Skrillex
Aν και στην Ελλάδα το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του DJ, γενικότερα η εμπορική επιτυχία του ήταν αρκετά μέτρια. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι το συγκλονιστικό video clip του, σε σκηνοθεσία του Tony Truand, το οποίο μάλιστα είχε προταθεί για Grammy «καλύτερου μικρού μήκους μουσικού βιντεοκλίπ».

Το βιντεοκλίπ δείχνει ένα άντρα που ακολουθεί ένα ,φαινομενικά απροστάτευτο, κοριτσάκι σε μία υπόγεια διάβαση με σκοπό να το βιάσει. Στο τέλος όμως ο βιαστής κείτεται νεκρός με το βιντεοκλιπ να περνάει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της παιδοφιλίας και του βιασμού.

Το First of the Year(Equinox) περιλαμβάνεται στο τρίτο άλμπουμ του Skrillex, “More Monsters and Sprites”, το οποίος κυκλοφόρησε το 2011.

Breakn’ a Sweat-Skrillex &Τhe Doors
Τα τρία εν ζωή μέλη του θρυλικού συγκροτήματος “The Doors”, Τζον Ντένσμορ, Ρέι Μάνζαρεκ, Ρόμπι Κρίγκερ συνεργάστηκαν το 2012 με τον Skrillex και δημιούργησαν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα αλλά και δημοφιλή κομμάτια του.

Το Breakn’ a Sweat περιέχει μεταξύ άλλων φωνητικά του ίδιου του Skrillex αλλά και ένα φωνητικό sample του Jim Morrison, από μία συνέντευξη που είχε δώσει το 1969.( “I can envision one person with a lot of machines – tapes, electronic set ups – singing and speaking, and using a lot of machines.”)

Make it Bun Dem-Skrillex &Damian “Jr. Gong” Marley
Η πιο γνωστή συνεργασία του dj δεν είναι άλλη από αυτή με τον Damian Marley, η οποία δημιουργήθηκε σχεδόν τυχαία τρία χρόνια πριν. Στις αρχές του 2012, ο Skrillex έπαιζε μία διασκευή του «Welcome to Jamrock» από τον Damian Marley στις συναυλίες του, χρησιμοποιώντας το δείγμα «”Rudeboy bass, mash up the place!». Όταν όμως έστειλε το demo στο Damian Marley με σκοπό να πάρει την άδεια του και να κυκλοφορήσει το κομμάτι ως επίσημη διασκευή του “Welcome to Jamrock”, ο ίδιος προσφέρθηκε να ηχογραφήσει καινούρια φωνητικά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Make it Bun Dem.

Ο Skrillex τότε είχε δηλώσει ότι το κομμάτι μένει αληθινό και πιστό στη rasta διάλεκτο και στη rastafari κουλτούρα, γεγονός που επαληθεύεται και από το videoclip του, το οποίο καταγγέλλει τις καταπιεστικές αρχές εξουσίας και την άδικη μεταχείριση κατά των φτωχών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια