Τη χτεσινή επίθεση της αστυνομίας στον κόσμο που καθόταν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, σχολιάζει με ανάρτησή του ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην ανάρτηση ρωτά αν ο Δήμος Αθηναίων ήταν ενήμερος για την επέμβαση όπως και αν υπάρχει κάποιος στον Δήμο που να πιστεύει ότι τα δακρυγόνα και ο τραυματισμός ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο αποτελούν λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να θυμίσουμε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τον κόσμο που βρισκόταν στον χώρο ότι πριν επιτεθεί η αστυνομία στον κόσμο, έκλεισαν συντονισμένα όλα τα φώτα στο σημείο. Γεγονός που δείχνει ότι η επέμβαση έγινε εν γνώσει του Δήμου, αν όχι σε συνεργασία.

“Τόσο η αυταρχική πρακτική της αστυνομίας, όσο και η ένοχη σιωπή του Δήμου Αθηναίων, βλάπτουν στον πυρήνα του το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Είναι φανερό ότι μπροστά στο κυβερνητικό αδιέξοδο που φέρνει η οικονομική κατάρρευση η κυβέρνηση επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει: καταστολή, αυταρχισμός και ανακάλυψη νέων εχθρών. Δεν θα επιτρέψουμε η πόλη μας να μετατραπεί σε πεδίο εκτόνωσης καταπιεσμένων σερίφηδων, που στεναχωριούνται γιατί γεννήθηκαν σε λάθος εποχή και λάθος χώρα”, σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και καταλήγει:

“Το λέμε ξανά: οι πόλεις μας χρειάζονται περισσότερο και όχι λιγότερο δημόσιο χώρο”.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια