Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε κτίριο επί της οδού Μπουμπουλίνας 42, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο κτίριο ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το ίδιο κτίριο είχε εκκενωθεί και πριν μερικούς μήνες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τρία οικοδομικά τετράγωνα, ενώ στο σημείο βρίσκονται και τρία λεωφορεία για να μεταφέρουν τον κόσμο σε δομές.

Πρόκειται για την 10η σχετική επιχείρηση της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

Τη νέα επιχείρηση της αστυνομίας καταγγέλλει η Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων:

Οι κρατικοί δολοφόνοι συνεχίζουν τον πολεμό τους απέναντι στις δομές του αγώνα και της αλληλεγγύης, συνεχίζουν τον πολεμό ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες. Στην κατάληψη Μπουμπουλίνας ζουν δεκάδες άνθρωποι κάποιοι και κάποιες με οικογένειες. Τώρα θα μείνουν άστεγοι ή θα κλειστούν στα κολαστήρια που ονομάζουν κέντρα φιλοξενίας, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι άνθρωποί μας, ακόμα μια κοινοτητα μεταναστών στα Εξάρχεια ξεριζώνεται. Μαζευόμαστε άμεσα εκεί!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X