Ο Χουάν Γουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχτεί πρόεδρος της Βενεζουέλας και αποτέλεσε τον μπροστάρη στην προ μηνών αμερικανοκινούμενη απόπειρα πραξικοπήματος, «εισέβαλε» στη Βουλή της Βενεζουέλας, προκειμένου να ορκιστεί εκ νέου πρόεδρος του σώματος. Ορκίστηκε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του σαν μεταβατικός πρόεδρος της χώρας και «να αναζητήσει λύσεις στην κρίση»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Telesur, την Τρίτη ο Χουάν Γουαϊδό «εισέβαλε» στη Βουλή της Βενεζουέλας και ορκίστηκε ξανά πρόεδρος του σώματος, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή πρόεδρος του κοινοβουλίου είχε ορκιστεί ο Λούις Πάρα, άλλο στέλεχος της αντιπολίτευσης..

Ορκίστηκε «στο όνομα της Βενεζουέλας» να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του σαν μεταβατικός πρόεδρος της χώρας και «να αναζητήσει λύσεις στην κρίση», έχοντας καταφέρει να μπει στο κτήριο αφού για λίγη ώρα του είχε απαγορευθεί.

Ο Χοσέ Μπρίτο, μέλος της δεξιάς αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι ο Γουαϊδό ξεκίνησε ως ελπίδα της χώρας και έχει καταλήξει εφιάλτης. «Μέσα στο 2019, που μόλις ολοκληρώθηκε, ήσουν η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας. Σήμερα είσαι η μεγαλύτερη απογοήτευση. Μπορούσες να είσαι το μέλλον, αλλά πλέον είσαι το παρελθόν, ξεκίνησες με την ελπίδα του ονείρου και έχεις καταλήξει εφιάλτης. Χουάν Γουαϊδό, έχεις τελειώσει».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μήνες ο Γουαϊδό ελέγχεται από τις αρχές της χώρας για εσχάτη προδοσία γιατί θέλησε να εκχωρήσει σε πολυεθνικές το Εσεκουίμπο, ένα πλούσιο έδαφος της Γουιάνας το οποίο διεκδικεί και το Καράκας, αλλά και για «παράνομη χρηματοδότηση», για παραβίαση μιας απαγόρευσης εξόδου από τη Βενεζουέλα και για «σφετερισμό των προεδρικών καθηκόντων».

*Από thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X