Σε μια νέα προσπάθεια να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο τελευταίο του κατόρθωμα πέταξε «λάσπη» σε μια από τις πιο ευάλωτες και «χτυπημένες» κοινωνικές ομάδες, τους μακροχρόνια ανέργους.

Σε συνέντευξή του στο Kontra, επιχειρώντας να αμυνθεί όταν τού ζητήθηκε να εξηγήσει πώς θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ μόνο οι 150.000 από τους περίπου 500.000 μακροχρόνια ανέργους, ο κ. Γεωργιάδης αντί να απαντήσει, επέλεξε να επιτεθεί στους ίδιους τους ανέργους.

«Θεωρούμε πως κάποιος που είναι πιο πίσω (σ.σ. στο χρόνο ως μακροχρόνια άνεργος) κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται, απλώς δεν το δηλώνει όπως καταλαβαίνετε. Λέω αν είναι κάποιος μακροχρόνια άνεργος, 30 μήνες, 40, 50 και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει. Άρα το κράτος μας τι έκανε;»

Και στο σχόλιο ότι η σκέψη αυτή είναι λίγο «υπερβατική»… ο προικισμένος με τη μοναδική σκέψη αλήθειας υπουργός λέει:

«Ε, καλά, αν βρείτε εσείς έναν άλλο τρόπο να μου το πείτε. Εκτός και αν ακούτε πρώτη φορά από μένα πως στην Ελλάδα υπάρχει η μαύρη εργασία…»

 

Κουτί της Πανδώρας 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X