Η Κούβα συνεχίζει να αποσπά το διεθνή θαυμασμό, όχι μόνο στο πεδίο αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και σε άλλους τομείς, στους οποίους διαχρονικά διακρίνεται ο κουβανικός λαός.

Σύμφωνα με την “Περιφερειακή και Επεξηγηματική Μελέτη” για το 2019, που διεξήγαγε η UNESCO και πρόσφατα δημοσιοποίησε, η Κούβα συνεχίζει να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο κάνει λόγο πως στη χώρα “είναι εγγυημένη η εκπαίδευση για όλους τους πολίτες, χωρίς διάκριση, μέσω διαφορετικών προγραμμάτων που ξεκινούν από την προσχολική περίοδο και καταλήγουν στην εκπαίδευση ενηλίκων”.

Επιπλέον, στην έκθεση εξαίρεται το γεγονός πως στην Κούβα “το σχολείο στοχεύει στη διαμόρφωση σκεπτόμενων μαθητών, με κριτική σκέψη, ανεξάρτητους, που δείχνουν αγάπη και σεβασμό στην πατρίδα, την οικογένεια, το σχολείο, τους συμμαθητές τους και τη φύση” και αναγνωρίζει πως “οι σχολικές δομές κατέχουν μια κοινωνική λειτουργία σε αρμονία με την οικογένεια και την κοινωνική και πολιτιστική εμπειρία των μαθητών”.

Πηγή: katiousa.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια