Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών, επέκταση της απαγόρευσης λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Αττική, έως 31 Αυγούστου, πλαφόν 50 ατόμων μέχρι τις 24 Αυγούστου σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με εξαίρεση τα εστιατόρια, θέατρα και σινεμά, τοπικό 10ημερο λοκντάουν σε Πάρο και Αντίπαρο και παράταση του λοκντάουν ως τις 24 Αυγούστου στον Πόρο.

Μετά τη συρροή κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, ο υφυπουργός προστασίας ανακοίνωσε σήμερα την υποχρέωση διενέργειας τεστ σε εργαζομένους σε γηροκομεία και δομές φιλοξενίας με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων, ενώ έγινε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και επταήμερη «προσοχή» σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές.

Κατά την τακτική τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε για ακόμη μια φορά την «ατομική ευθύνη», ενώ απευθύνθηκε ειδικά στους νέους, καλώντας τους να προστατέψουν – όπως είπε – όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Αναλυτικά τα επτά νέα μέτρα:

-Ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

-Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί

-Πάρο κι Αντίπαρο πιο ισχυρά μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α’ βαθμού και μάσκες παντού.

-Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο – Το κλείσιμο καταστημάτων πάει μεσάνυχτα αντί για 11.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα

-Οσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο

-Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια