Ο νεαρός Κωνσταντίνος Χριστόπουλος οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς πλαστικά και σκουπίδια και το έδειξε στην πράξη, λαμβάνοντας μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και περνώντας ένα επίκαιρο μήνυμα

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ονειρεύονται έναν κόσμος χωρίς πλαστικά και σκουπίδια, ωστόσο δεν περνάνε όλοι από το… όνειρο στην πράξη. Ο νεαρός Κωνσταντίνος Χριστόπουλος δεν συγκαταλέγεται σ΄αυτήν την κατηγορία και έτσι, αποφάσισε ένα πρωί να πάρει γάντια και σακούλες και να καθαρίσει μια ολόκληρη παραλία στη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου.

«Όλοι μας απολαμβάνουμε το καλοκαίρι τις ελληνικές παραλίες με τα γαλανά νερά και τη χρυσαφένια άμμο. Οι περισσότεροι αφήνουν πίσω τους αρκετά απορρίμματα. Αν σας ενοχλεί το θέαμα των απορριμμάτων, κάντε κάτι! Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας προτού ξεφύγει. Σταματήστε να είστε οι «Ήρωες του καναπέ». Ο πλανήτης αργοπεθαίνει… Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις στη διάσωσή του τότε σταμάτα να πετάς σκουπίδια, σταματά να χρησιμοποιείς πλαστικά μιας χρήσης. Έτσι σίγουρα θα βοηθήσεις!», είναι το μήνυμα του νεαρού εθελοντή.

Όσο για τα… ευρήματα; Γέμισε 5 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με φελιζόλ και δίχτυα τα οποία ξέβρασε ο νοτιάς και πλήθος πλαστικών και μεταλλικών κουτιών. «Γίνε ο Ήρωας που περίμενες! Μη μένεις στα λόγια. Οι πράξεις είναι που κάνουν την διαφορά!» το σύνθημα του Κωνσταντίνου, με την ελπίδα να το ακούσουν και το σημαντικότερο, να το εφαρμόσουν στην πράξη και άλλοι.

Το βίντεο από τον καθαρισμό της παραλίας

 

*Αλιευμένο από το kavalapost

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια