Απέναντι στην αδικία αντιπαρέταξαν την αλληλεγγύη. Μαθητές του 7ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συμβολική δράση διαμαρτυρίας για συμμαθητή τους που συνελήφθη και κρατείται για τα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές έδεσαν τα χέρια τους με χειροπέδες.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της περιοχής από την Ομάδα Τέχνης και Εθελοντισμού του 7ου ΓΕΛ, η οποία στο κείμενο που συνοδεύει τη δράση χαρακτηρίζει άδικη τη σύλληψη και κράτηση του μαθητή, αναφέροντας ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης τα μέλη της ομάδας έστησαν μαθητικές καρέκλες και θρανία και δέθηκαν μετά με χειροπέδες. Στη συνέχεια μοίραζαν στους διερχόμενους απ’ το σημείο το τροποποιημένο πρόγραμμα του κρατούμενου συμμαθητή τους, όπου στη θέση των φροντιστηριακών του μαθημάτων αναγραφόταν η ΓΑΔΑ.

 

 

Την πρωτοβουλία ανέδειξε η σελίδα Μένουμε Ενεργοί

Μια πολύ όμορφη και σημαντική κίνηση αλληλεγγύης πραγματοποίηση η Ομάδα Τέχνης και Εθελοντισμού του 7ου ΓΕΛ Νέας…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια