Σύμφωνα με δημοσίευμα, η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι το αντικείμενο που κρατά ο αστυνομικός «αλλάζει σχήμα» και «μοιάζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει», ισχυριζόμενη ότι πρόκειται πιθανότατα για τα γάντια του

Τα υπηρεσιακά του γάντια και όχι όπλο κρατούσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, ο άνδρας της ομάδας «Δράση» που εμφανίζεται σε ένα από τα βίντεο που αποτυπώνουν το όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη να «προτάσσει» με το αριστερό του χέρι άγνωστο αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται να κατέληξε εσωτερική έρευνα ης ΕΛΑΣ σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν που σημειώθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ισχυρίζεται ότι ο συνεπιβάτης αστυνομικός τεντώνει το χέρι του και φαίνεται το σχετικά ασαφές περίγραμμα του που προσομοιάζει σε όπλο. Ωστόσο ο εν λόγω αστυνομικός διατείνεται ότι κρατούσε τα γάντια του και έκανε νεύμα στον οδηγό του δίτροχου για την πορεία που θ’ ακολουθήσουν.

Κάτι που φαίνεται, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ «να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι άλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει σχήμα, να μοιάζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κάτι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

Το δημοσίευμα του «Βήματος» επικαλείται υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι αναφέρουν ότι τα λεγόμενα του αστυνομικού επιβεβαιώνεται κι από άλλες μαρτυρίες, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι στην κατεύθυνση που κρατά τεντωμένο το χέρι του δεν υπήρχαν πολίτες, ώστε να σημαδεύει σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα συνεχίζεται.

 

*Από το alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια