έα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη προκύπτουν από δυο καινούργια βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα και αφορά τις πρώτες στιγμές της σύλληψής του.

Τα βίντεο προέρχονται απο τις κάμερες που είχαν ενσωματωμένες στις στολές τους δύο από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και δημοσιοποίησε η Daily Mail.

Σε αυτά φαίνεται η σύλληψη του Τζορζτ Φλόιντ απο τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησιάζουν το αυτοκίνητό του και χτυπούν το τζάμι του οδηγού.

Ο Φλόιντ φαίνεται τρομοκρατημένος στη θέα των αστυνομικών ενώ δεν προβάλλει καμία αντίσταση. Παρακαλεί τους αστυνομικούς να μην τον πυροβολήσουν, τους λέει οτι πρόσφατα έχασε τη μητέρα του ενώ τα δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του.

Σε δεύτερο βίντεο που προέρχεται από κάμερα άλλου αστυνομικού φαίνεται ο Φλόιντ να λέει στους αστυνομικούς ότι πάσχει από κλειστοφοβία την ώρα που εκείνοι τον σπρώχνουν για να τον βάλουν στο περιπολικό. Είναι η μόνη στιγμή που δείχνει να αντιστέκεται. Οι αστυνομικοί τον βάζουν από τη μία πόρτα του περιπολικού, τον βγάζουν απο την άλλη και τον ρίχνουν στο έδαφος.

Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές: