Στο νησί των «ανώνυμων» νεκρών θάβονται κατά δεκάδες άνθρωποι που κανένας δεν τους έχει αναζητήσει την ώρα που αυξάνονται δραματικά τα θύματα του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε βίντεο που τραβήχτηκε με drone πάνω από το νησί Hart και δείχνει την ταφή δεκάδων ξύλινων φερέτρων.

Η ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και η συνεχής αύξηση των θανάτων ειδικά στη Νέα Υόρκη, έχουν οδηγήσει τις αρχές να μειώσουν την περίοδο που κρατάνε τα πτώματα των νεκρών πριν αναγνωριστούν για την ταφή τους από 30 σε 14 ημέρες. Αυτό οδήγησε την Πέμπτη το πρωί και στην ομαδική ταφή στο νησί Hart που βρίσκεται έξω από το Μπρονξ κι εδώ και 150 χρόνια, χρησιμοποιείται ως χώρος τάφης για όλους τους «ανώνυμους» νεκρούς, γι’ αυτούς δηλαδή που δεν τους αναζήτησε ποτέ κανείς και πέθαναν μόνοι και μόνες τους.

Η Melinda Hunt, διευθύντρια του Hart Island Project, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που τράβηξε το βίντεο, μιλώντας γι’ αυτό, ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα ετάφησαν 23 άνθρωποι. Όπως διευκρινίζει και η ίδια, μπορεί να μην είναι σίγουρη για το εάν αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν θύματα του COVID-19, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι τις τελευταίες μέρες γίνονται ολοένα και περισσότερες ταφές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του δήμου της Νέας Υόρκης, μέχρι την Τρίτη δεν είχε θαφτεί κανένας ασθενής με κορωνοϊό στο νησί. Παράλληλα, εκπρόσωπος Τύπου, ερωτώμενος σχετικά με το εάν πιστεύει ότι υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό, απάντησε ότι δεν το πιστεύει, αλλά δεν είναι και βέβαιος αν κάποιο από τα πτώματα είχε διαγνωστεί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια