Ένα προσφυγόπουλο ενός έτους έχασε τη ζωή του Αγία Ερμιόνη της Χίου, όταν το παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και παρασύρθηκε από τις ρόδες οχήματος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Το δυστύχημα συνέβη κατά την αποβίβαση ομάδας προσφύγων και μεταναστών από πούλμαν, το οποίο τους μετέφερε σε διαμερίσματα της περιοχής.  Ο οδηγός έβαλε μπροστά το όχημα αλλά ένα από τα παιδιά που κατέβηκαν παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ-με ανακοίνωσή της- εξέφρασε την οδύνη της για το δυστύχημα, που κόστισε τη ζωή στο μικρό κοριτσάκι.

Συγκεκριμένα, η  αναφέρει:

«Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων εκφράζει την βαθύτατη οδύνη της για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα, στην περιοχή Αγία Ερμιόνη Χίου με θύμα ένα κορίτσι δύο ετών.

Η οικογένεια του παιδιού επέβαινε σε όχημα mini bus της οργάνωσης και επέστρεφε την ώρα του συμβάντος από επίσκεψή της στο νοσοκομείο της Χίου. Κατά την αποβίβασή τους, το παιδί διέφυγε του ελέγχου της μητέρας του, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά από το όχημα την ώρα που αυτό ξεκινούσε. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον οδηγό του οχήματος και εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα, το οποίο έχει βυθίσει σε θλίψη τους γονείς του παιδιού, επιπρόσθετα από το τραύμα της προσφυγιάς που ήδη βιώνουν, καθώς και τον οδηγό – εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η ομάδα της ΑΡΣΙΣ στο νησί της Χίου και στην υπόλοιπη χώρα, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια, την οποία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια