Μετά τους πανηγυρισμούς κυβερνητικών στελεχών για τον χαμηλό αριθμό των κρουσμάτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγο διά στόματος του Στέλιου Πέτσα νέο αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, δείχνοντας ότι η κατάσταση είναι περισσότερο ανησυχητική απ’ όσο παρουσιάζεται.

Η νέα απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο 3 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί μέχρι το πρωί στις 6:00 της 11ης Ιανουαρίου, ενώ νέο “χτύπημα” δέχονται οι επιχειρήσεις καθώς σταματά η διαδικασία του click away. Κλείνουν επίσης κομμωτήρια και εκκλησίες.

Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά, μια εβδομάδα μετά, στις 11 Ιανουαρίου, ενώ από αύριο επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9.00 το βράδυ.

Η απόφαση της κυβέρνησης προκαλεί σύγχυση, καθώς κορυφαίοι υπουργοί της όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου πανηγύριζαν ισχυριζόμενοι ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα λιγότερα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό, μόνο που δεν γινόταν καθόλου λόγος για τον πολύ μικρότερο αριθμό των τεστ που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας και τη διαρκή αυξομείωσή τους από μέρα σε μέρα.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια