Ο Ιωάννης Καραστατήρας, αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥΑ (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών) σχολιάζοντας στο Facebook δημοσίευμα που αφορά την υπεράσπιση του Κ. Κυρανάκη στον ακροδεξιό πυρήνα «Ενωμένοι Μακεδόνες» που διοργανώνει μπάρμπεκιου μίσους έξω από προσφυγικές δομές, ανάρτησε: «Μίλησε ο επαγγελματίας ανθρωπιστής. Κάνε τους εσύ το τραπέζι χαλάλ με τις 15.000 ευρώ που παίρνεις αποζημίωση».

Το σχόλιο έγινε αντιληπτό από δημοσιογράφο του Documento, ο οποίος ρώτησε τον Γ. Καραστατήρα ότι εάν ένας συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. με θεσμικό ρόλο και λόγο αφήνει ρατσιστικές υπόνοιες, τότε τι να περιμένουν οι πολίτες από έναν αστυνομικό χωρίς αυτές τις ιδιότητες.

Αντί να ανασκευάσει, ο Γ. Καραστατήρας επικαλέστηκε την ιδιότητα του πολίτη και τη δημοκρατική έκφραση, ενώ κατέληξε λέγοντας πως δεν θα απολογηθεί σε κανέναν.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια