Επιστολή καταγγελίας φαντάρων για οδηγίες βίαιης απώθησης προσφύγων σε καταδρομείς, δημοσιεύει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Οι καταδρομείς έχουν το ελεύθερο να ρίχνουν αβολίδωτα ή και κανονικά, πραγματικά πυρά στον αέρα ή στο έδαφος για εκφοβισμό. Αλλά και να χτυπάνε στο ψαχνό άμα βρουν κάποιους να περνάνε τα σύνορα με γκλομπ ή ρόπαλα.

Η επιστολή καταγγελίας

“Οδηγίες βασανισμού προσφύγων σε Καταδρομείς

Στους καταδρομείς που έχουν στείλει στον Έβρο για την “αναχαίτιση των προσφυγικών ροών” όπως λένε, ο Ελληνικός στρατός έχει δώσει εντολές βασανισμού τους.

Αρχικά έχουν το ελεύθερο να ρίχνουν αβολίδωτα ή και κανονικά, πραγματικά πυρά στον αέρα ή στο έδαφος για εκφοβισμό.

Τους εφιστούν όμως την προσοχή γιατί υπάρχουν λέει “Τούρκοι με πολιτικά που τραβάνε βίντεο”.

Γι’ αυτό φυσικά τους έχουν διατάξει να μην φοράνε τα διακριτικά τους.

Επίσης, έχουν το ελεύθερο να χτυπάνε στο ψαχνό άμα βρουν κάποιους να περνάνε τα σύνορα με γκλομπ ή ρόπαλα.

Στόχος να τους σπάσουν τα πλευρά και να γυρίσουν πίσω.

Όλοι οι Καταδρομείς έχουν τα απαραίτητα μέσα για να προστατευτούν από τα χημικά, λαμβάνουν αντίστοιχη εκπαίδευση εμπλοκής με πρόσφυγες και για την σύλληψη τους.

Σε περίπτωση που κάποιος πρόσφυγας δεν είναι συνεργάσιμος περιμένουν ενισχύσεις.

Αν αντιδράσει και προχωρήσει απειλητικά, τότε μπορούνε να πυροβολήσουν.”

 

Διαβάστε ακόμη:

Φαντάροι στην Κομοτηνή: Δουλειά μας δεν είναι να πνίγουμε πρόσφυγες και μετανάστες

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια