Ίχνη καυστικής σόδας και σπρέι πιπεριού βρέθηκαν σε δείγμα νερού που εκτόξευσε η αστυνομία κατά των διαδηλωτών στη Χιλή, σύμφωνα με το Κίνημα Υγεία στην Αντίσταση-Movimiento Salud en Resistencia.

Όπως αναφέρει το Κίνημα, η συγκεκριμένη ουσία είναι “πολύ διαβρωτική σε άμεση επαφή” και είναι “εκτός κάθε νομικού πλαισίου σχετικά με τη χρήση στοιχείων ελέγχου ταραχών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, αφότου ομάδα διαδηλωτών παρέδωσε ένα δείγμα νερού που χρησιμοποιήθηκε για να αποκρούσει τις διαμαρτυρίες στη Χιλή.

Σύμφωνα με την έκθεση, που ζητήθηκε από το Κίνημα «Υγεία στην Αντίσταση» ενώ ζητήθηκε και η άποψη του Κολεγίου Φαρμακευτικών και Βιοχημικών Χημικών της Χιλής, το νερό περιέχει πολύ ερεθιστικά στοιχεία, «με ένα pH ίσο με 12 σε κλίμακα από 1 έως 14, δυνητικά θανατηφόρο και ικανό να προκαλέσει σοβαρές βλάβες κατά την επαφή με το δέρμα, την επαφή με τα μάτια ή την τυχαία κατάποση».

Η παρουσία αυτών των συστατικών θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα όπως αυτά που είχαν αναφέρει εμπειρογνώμονες του Ιατρικού Κολλεγίου.

Η αστυνομία της Χιλής αρνήθηκε την παρουσία καυστικής σόδας στο νερό που εκτοξεύθηκε από τις αύρες υποστηρίζοντας ότι η χρήση αυτής της ουσίας δεν βρίσκεται στα πρωτόκολλα των δυνάμεων ασφαλείας.

Με πληροφορίες από Telesur και LaTercera

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια