Σε δήλωση «δικαίωσης» προχώρησε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, λίγες ώρες μετά την απαλλαγή του λόγω παραγραφής για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Την παύση της ποινικής δίωξης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τον πρώην βουλευτή και πρώην συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και ποινή 20.000 ευρώ.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης. Κατά την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας ήταν παρών ο Νίκος Γεωργιάδης, ενώ η ίδια δήλωσε «υποχρεωμένη» να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, καθώς και πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

Παρά την απαλλαγή του λόγω παραγραφής, ο ίδιος ο πρώην βουλευτής προχώρησε σε «πανηγυρικές» δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «αδικία και διασυρμό» του, και υποστηρίζοντας πως η υπόθεση «κατασκευάστηκε για πολιτικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, ο πρώην στενός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε πως «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε – με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως, το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του σημερινού πρωθυπουργού καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών να τον κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Στην τότε απόφαση δεν του είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είχε χορηγηθεί αναστολή έως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται ακόμη πως, σύμφωνα με τo Hot Doc, που ήταν από τα ελάχιστα ΜΜΕ που κάλυψαν τη δίκη, ο Ν. Γεωργιάδης είχε παραδεχτεί πως ο Κ. Μητσοτάκης «του έδωσε εντολή να καθίσει πίσω για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος», μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα.

*Από το thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X