3 Ιουλίου 1971, στον αριθμό 17 της οδού Beautreillis, στο Παρίσι. Η Pamela Courson ξυπνά και βρίσκει τον Jim Morrison νεκρό στη μπανιέρα. Μόνο αυτή και ο Bill Siddons, μάνατζερ του συγκροτήματος είδαν το πτώμα του, με τις «θεωρίες συνωμοσίας» να οργιάζουν μέχρι και σήμερα. Βέβαια, η ιστορία, όσο και οι φήμες, είναι λίγο πολύ γνωστά. Εδώ, μάλλον επετειακά για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από το θάνατό του, θα κάνουμε ένα διαφορετικό αφιέρωμα στον Jim Morrison.

Το 3pointmagazine.gr, μέσω ανθρώπων που αγαπούν τους Doors, βρήκε και συνέλεξε ανέκδοτες και σπάνιες ηχογραφήσεις και φωτογραφίες και μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Morrison λίγο μετά τη, θρυλική, συναυλία στο Μαϊάμι το 1969. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Όπως ξέρεις, οι Doors «γεννήθηκαν» τον Ιούλιο του ’65, όταν ο Morrison τραγουδούσε στον Ray Manzarek για τις «πόρτες» που διαχωρίζουν τα γνωστά από τα άγνωστα πράγματα. Περίπου δυο μήνες μετά και λίγο πριν προστεθεί και ο Robby Krieger στη μπάντα, βρίσκονται στα στούντιο της World Pacific Jazz Records, ηχογραφώντας τα πρώτα τους ντέμο. Ένα από αυτά ήταν και το My Eyes Have Seen You, μαζί με τα Hello, I Love You, Summer’s Almost Gone, End of the Night, Moonlight Drive και Go Insane, κομμάτι που έμεινε μόνο ως ντέμο.

1965-09-02 Los Angeles, World Pacific jazz studios (Aura studio demos)