Οδόφραγμα αλληλεγγύης απέναντι στην κρατική καταστολή

Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και ενάντια στην αστυνομική καταστολή πραγματοποίησαν σήμερα πάνω από 7.000 άτομα στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία ξεκίνησε στα Προπύλαια και κατέληξε στα Εξάρχεια. Συμμετείχαν αναρχικές ομάδες και αριστερές οργανώσεις.

Η πορεία είχε παλμό και πολλά συνθήματα. Πολλά από αυτά στρέφονταν ενάντια στην αστυνομία όπως: “ΕΛΑΣ, Ελλήνων, αστυνομικών – ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών” – “Το κράτος τους αγωνιστές αποκαλεί αλήτες – Αλήτες είναι τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες”. Ωστόσο εκείνο που ένωνε όλα τα μπλοκ ήταν το σύνθημα: “Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών – πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών”.

Για τη μαζικότητα της πορείας έκανε αναφορά η κατάληψη ΒΟΞ, στην οποία είχε γίνει πρόσφατα επίθεση από διμοιρίες ΜΑT:

Μια από τις μαζικότερες πορείες που έχουν καταγραφεί, με περισσότερους από 7.000 διαδηλωτές και διαδηλώτριες να υψώνουν οδόφραγμα αλληλεγγύης απέναντι στην κρατική καταστολή.

Ενδεικτικό είναι ότι τη στιγμή που η κεφαλή της πορείας είχε περάσει τη βουλή, η ουρά βρισκόταν ακόμα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

NO PASARAN!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Gepostet von Κ ΒΟΞ am Samstag, 14. September 2019

 

*Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Μάριο Λώλο:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια