Η άμβλωση δε θεωρείται πλέον έγκλημα στη Νότια Κορέα, όπου υπήρχαν νόμοι που την ποινικοποιούσαν για 67 χρόνια. Πριν από αυτό, οι γυναίκες και οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από τη Διεθνή Αμνηστία, έρχονταν αντιμέτωπες/οι με πρόστιμα, ακόμα και με ποινές φυλάκισης σε περίπτωση άμβλωσης.

Περίπου 50.000 γυναίκες και κορίτσια κάνουν αμβλώσεις στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο, με την πλειοψηφία τους να θεωρούνται παράνομες. Τώρα, όμως, τόσο οι γυναίκες και τα άτομα που επιθυμούν να προχωρήσουν σε άμβλωση όσο και εκείνοι/ες που βοηθούν, δεν μπορούν πλέον να τιμωρηθούν.

Οι ομάδες προάσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων πέρασαν χρόνια προετοιμάζοντας και πραγματοποιώντας εκστρατείες για την αλλαγή αυτή. Η δουλειά τους, όμως, δεν έχει τελειώσει, καθώς παραμένουν ακόμα αρκετά εμπόδια στην πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις στη χώρα, όπως οι περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις και η έλλειψη κανονισμών που διασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση στην άμβλωση.
Ο στιγματισμός εκείνων που χρειάζονται, παρέχουν ή βοηθούν με αμβλώσεις πρέπει, επίσης, να σταματήσει.

Πηγή: avmag

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια