Χιλιάδες διαδηλωτές στο Ντένβερ συμμετείχαν σε μια συμβολική κινητοποίηση αλληλεγγύης και απότισης φόρου τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο από αστυνομικούς της Μινεάπολης.

Οι διαδηλωτές ξάπλωσαν μπρούμυτα και με τα χέρια πίσω, όπως ακριβώς είχαν ακινητοποιήσει τον Φλόιντ οι αστυνομικοί, και βροντοφώναζαν ρυθμικά «Ι can’ t breathe», δεν μπορώ να ανασάνω.

Άλλη μια συγκλονιστική στιγμή αλληλεγγύης στην αμερικανική κοινωνία που βιώνει ιστορικές κινητοποιήσεις με αφορμή τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του αφροαμερικανού.

https://twitter.com/michelelauren24/status/1266868937163243525

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια