Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Εκεί διδάσκει μία καθηγήτρια που δεν έχανε ευκαιρία στα μαθήματά της (και μάλιστα στην ηθική φιλοσοφία!) να εκφράζει τις ομοφοβικές απόψεις της, με τις οποίες καλό θα ήταν να συμφωνούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και τις οποίες υπόρρητα απαιτούσε να γράψουν και οι φοιτητές στις εξετάσεις, ειδάλλως οι βαθμοί έπεφταν κατακόρυφα. Χαρακτήριζε τους γκέι «ανώμαλους» και “παρά φύσιν”, ήταν κατά των εκτρώσεων γιατί είναι φόνος, ακόμη και για τις τεχνητές μεθόδους γονιμοποίησης έλεγε πως δεν είναι θέλημα θεού! Σύντομα εγκατέλειψα το τοξικό μάθημά της και δεν το ξαναπαρακολούθησα.

Πριν μερικές ημέρες, είδα στην ομάδα των φοιτητών του Τμήματος να ρωτάει μια κοπέλα γνώμες για την εν λόγω καθηγήτρια. Γρήγορα φοιτήτριες και φοιτητές ανέφεραν και σχολίασαν αρνητικά τα παραπάνω. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι μπήκε (στη φοιτητική ομάδα) η ίδια η καθηγήτρια για να επιστήσει προσωπικά την προσοχή σε φοιτητή ότι την δυσφημεί και να αρνηθεί ότι έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις εκφράσεις (βέβαια, εισέπραξε τη διάψευση αρκετών), αλλά και παράλληλα να συνεχίσει με προσεγμένο τώρα και «λόγιο» τρόπο το κήρυγμά της, ξεκινώντας με τι άλλο, παρά με το γνωστό «εμένα δεν με πειράζουν οι γκέι… εγώ έχω και φίλους γκέι» κλπ.

Ένα από αυτά που μας έγραψε προς νουθεσία ήταν το παρακάτω: “Έχω δύο άνδρες φίλους που έχουν σχέση μεταξύ τους, και είναι αξιοπρεπέστατοι κι έτσι δεν υπάρχει κανένα θέμα με μένα. Τι κάνουν μέσα στο σπίτι τους δεν με αφορά. Από κεί και πέρα, αν ένας ομοφυλόφιλος έχει πρόβλημα διότι δεν μπορεί να σχετισθεί με άτομα του άλλου φίλου, και προσφύγει σε ειδικό γιατρό, αυτό το σέβομαι εξίσου, όπως σέβομαι και τον οποιοδήποτε που πάσχει από καρκίνο και θα ζητήσει τη βοήθεια του γιατρού.”

Είναι πραγματικά λυπηρό ότι εν έτει 2019 υπάρχουν ακαδημαϊκοί που από θέση ισχύος και υψηλής επιρροής ποτίζουν με τη χολή τους νέους ανθρώπους.

πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια