Την ανάγκη να μπει τέλος στη συνεχόμενη καταστροφή των δασών προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, υπογραμμίζει με συνέντευξή του ο Έκτορ Μπεγερίν, διάσημος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ.

Ο Ισπανός παίκτης, γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες, έχοντας πάρει στο παρελθόν θέση ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται οι γκέι ποδοσφαιριστές, εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον του πλανήτη που ζούμε και τονίζει στο BBC 5 Live Sport ότι πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τη γη όπως τη βρήκαμε.

Παράλληλα καλεί τους συναδέλφους του να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στα social media όχι μόνο για να επιδεικνύουν τα αυτοκίνητα που διαθέτουν, αλλά και για να ευαισθητοποιούν τον κόσμο πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Αναλυτικά η δήλωση του Έκτορ Μπεγερίν:

“Ξέρουμε όλοι πώς είναι ο πλανήτης αυτή τη στιγμή. Νιώθω ευθύνη να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα που διαθέτω (σ.σ εννοεί τα social media) για καλό σκοπό. Όπως είναι ωραίο να δείχνουμε όσα έχουμε, τα αμάξια μας, τα ρολόγια μας και όλα αυτά τα πράγματα, είναι επίσης καλό να στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα στον κόσμο που μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από το να δείξουμε πόσο άνετοι είμαστε.”

Δημοσιογράφος: Ενοχλείσαι από πολλά πράγματα που βλέπεις στην κοινωνία τώρα; Το πλαστικό, το έγκλημα, οι νέοι άνθρωποι φαίνεται ότι μεγαλώνουν σε έναν διαφορετικό κόσμο.

“Νομίζω ότι αν έχεις λίγη ανθρωπιά μέσα σου, θα έπρεπε να ενοχλείσαι. Νομίζω ότι μερικές φορές τα ΜΜΕ και όσα βλέπουμε δεν απεικονίζουν τα πράγματα όπως είναι και κάποιες φορές τα εμφανίζουν μεγαλύτερα απ’ ο,τι είναι, επειδή θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Αλλά αν κοιτάξουμε τα επιστημονικά τεκμήρια και ό,τι πραγματικά συμβαίνει, νομίζω ότι όντως θα έπρεπε να φοβηθούμε. Και όχι μόνο για εμάς, γιατί θα μείνουμε στη γη μόνο για τα επόμενα 50-60 χρόνια, αλλά και για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας.

Πολλά απ’ όσα συμβαίνουν, ο κόσμος τα κάνει για τα λεφτά. Σκοτώνουμε τόσα πολλά δάση, επειδή θέλουμε περισσότερα λεφτά. Αλλά τι θα συμβεί αν δεν υπάρχει γη; Δεν θα έχεις πού να ξοδέψεις τα λεφτά. Νιώθω ότι φτάνουμε σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι θα πουν: “βγάλαμε αρκετά, πρέπει να επανέλθουμε σε ό,τι κάναμε πριν.”

Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα συμβεί, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουμε χρέος να αφήσουμε τα πράγματα όπως τα βρήκαμε και να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον.”

https://twitter.com/i/status/1159514883215507456

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια