Παράδειγμα προς μίμηση για όλους, αποτελεί ένας απλός μαγαζάτορας από την Μαδρίτη, ο οποίος αποδεικνύει περίτρανα πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων μας, και η αλληλεγγύη είναι αυτή που θα μας σώσει στις δύσκολες στιγμές που έρχονται.

Στο πρώτο βίντεο, το έργο είναι γνωστό: η αστυνομία κυνηγάει Ισπανούς διαδηλωτές προσπαθώντας να τους συλλάβει. Η συνέχεια όμως είναι απρόβλεπτη! Κάποιοι από αυτούς λοιπόν, βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο μαγαζί του Αλμπέρτο Κασίγιας. Ο ίδιος όχι μόνο δεν τους διώχνει ή αδιαφορεί αλλά βγαίνει έξω, ορθώνει το ανάστημά του, βάζει τα χέρια μπροστά από την πόρτα του μαγαζιού και κλείνει την είσοδο στην αστυνομία που θέλει να μπει στο μαγαζί για να συλλάβει τους διαδηλωτές. Εκείνη την ημέρα, μία απλή πράξη έσωσε πολλούς ανθρώπους από μία άδικη σύλληψη, αλλά μετέτρεψε και έναν άνθρωπο σε ήρωα. Ήρωας που δεν κομπάζει και περηφανεύεται αλλά υπερασπίζεται τους ανθρώπους γύρω του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια